Premierul Catalin Predoiu: Am acceptat cu speranta ca voi contribui la stabilitatea tarii

Luni, 06 Februarie 2012, ora 18:17
3148 citiri
Premierul Catalin Predoiu: Am acceptat cu speranta ca voi contribui la stabilitatea tarii
Foto: TVR Info

Guvernul interimar va adopta doar hotarari de guvern, nu ordonante de guvern sau ordonante de urgenta, a anuntat, luni seara, premierul interimar Catalin Predoiu.

Totodata, Predoiu a tinut sa sublinieze ca mandatul sau in calitate de premier interimar este limitat, conform Constitutiei, pana la depunerea juramantului de catre noul Guvern.

Premierul Catalin Predoiu, intalnire informala cu membrii Guvernului

"Am primit propunerea de a fi premier interimar cu un sentiment de responsabilitate si am acceptat imediat, dar nu inainte de a imi cantari puterile si competentele. Indiferent cat dureaza acest mandat, ma voi implica cu toata competenta si puterea mea de munca.

Am acceptat acest mandat cu speranta ca voi contribui la stabilitatea tarii. Atat pietele economice internationale, cat si partenerii externi trebuie sa primeasca mesajul ca Romania este stabila", a adaugat Predoiu.

De asemenea, premierul interimar a povestit, pe scurt, ce s-a discutat in prima sedinta de guvern: "In prima sedinta de Guvern am discutat despre masurile care trebuie luate in acest context al intemperiilor care creeaza probleme fara precedent".

Catalin Predoiu, premier interimar

Mai exact, Catalin Predoiu s-a referit la conditile meteo care au blocat Romania. "Alaturi de ministrul de Interne si de ministrul Transporturilor vom avea in aceasta seara (luni seara - n.red.) o videoconferinta cu prefectii. Situatia actuala este de natura sa reclame o solutie politica pentru functia de prim-ministru", a anuntat Predoiu, in calitate de premier interimar.

"Am avut o discutie cu premierul Emil Boc legata de detalii administrative. Mesajul meu catre cei care au servit in aparatul Guvernului: oricine lucreaza cu buna credinta si are competente este binevenit alaturi de mine", a conchis Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost desemnat premier interimar de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce Emil Boc a anuntat luni ca a depus mandatul intregului Guvern.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Catalin Predoiu premier, #Emil Boc demisie, #Guvern interimar Catalin Predoiu, #Catalin Predoiu ministrul Justitiei , #premier
Comentarii