Sondaj Ziare.com: Cine credeti ca ar fi potrivit pentru functia de premier?

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 16:41
5431 citiri
Sondaj Ziare.com: Cine credeti ca ar fi potrivit pentru functia de premier?

PSD, PNL si PC au decis sa isi uneasca fortele pentru a darama Guvernul Boc printr-o motiune de cenzura, urmand ca apoi sa constituie un executiv de criza care sa organizeze in 6 luni alegeri anticipate.

Liderul social democratilor, Victor Ponta, a refuzat insa sa faca precizari clare cu privire la formatiunea politica din care va proveni noul prim-ministru.

Intrebat insistent de jurnalisti ce fel de premier va avea acest guvern de criza cu care Opozitia doreste sa preia Palatul Victoria, Victor Ponta a raspuns ca acest guvern va avea un mandat limitat, pana in primavara anului viitor, mai precis acela de a opri "genocidul economic si social in care ne-au impins Traian Basescu si Emil Boc".

Opozitia a decis: Guvern de criza si declansarea de anticipate (Video)

In ultima perioada, mai multi lideri de partid si-au exprimat parerea in legatura cu cea mai potrivita persoana pentru a prelua sefia acestui posibil guvern.

Asadar, Relu Fenechiu, vicepresedintele PNL, considera ca singurul liberal ce poate ocupa in prezent postul de prim ministru este presedintele Crin Antonescu.

Fenechiu: Singurul liberal ce poate fi premier este Antonescu

"Un program de guvernare dupa strategia liberarilor poate fi pus in aplicare de un prim ministru liberal. Singurul liberal care poate fi prim ministru astazi este Crin Antonescu", a declarat Fenechiu.

In schimb, in opinia lui Adrian Nastase, Victor Ponta este potrivit pentru sefia Guvernului si il sfatuieste pe acesta sa se pregateasca sa devina premier.

Nastase: Ponta trebuie sa se pregateasca sa devina premier

"Opinia mea este - si probabil ca nu este impartasita de multe persoane din partid, nici chiar de Ion Iliescu - ca atunci cand un partid castiga alegerile, liderul partidului trebuie sa fie prim-ministru", a declarat Adrian Nastase, atunci cand a fost intrebat daca il va sustine pe Victor Ponta pentru postul de premier.

Intrebat daca Victor Ponta va ajunge sa ocupe postul de prim-ministru, Adrian Nastase a raspuns: "Cred ca trebuie sa se pregateasca pentru acest lucru".

Si conservatorii il sustin pe Victor Ponta pentru functia de sef al Guvernului, liderul PC, Daniel Constantin, afirmand ca "presedintele PSD este o solutie ca premier al Romaniei".

Daniel Constantin: Ponta este o solutie ca premier

"Domnul Ponta este o solutie ca premier al Romaniei, dar nu stiu daca in acest moment, in momentul de fata nu s-a discutat si nu se va discuta daca Ponta va fi premier, sau daca domnul Antonescu, pentru ca si dansul poate fi premier, trebuie sa oferim planuri si masuri, pentru ca dincolo de nume sta un plan", a declarat pentru TV Ziare.com Daniel Constantin.

De altfel, lui Victor Ponta ii surade ideea de a prelua functia de premier al Romaniei. Intrebat de jurnalisti daca este pregatit pentru functia de premier, Ponta a lasat sa se inteleaga ca ar putea face fata acestei provocari.

Ponta, despre functia de premier: Ma pregatesc pentru tot ce pot sa fac

"Ma pregatesc pentru tot ce pot sa fac. Pe 16 octombrie o sa vedeti ca PSD este pregatit cu solutii concrete si solutii foarte clare. PSD o sa isi desemneze oamenii pentru diverse functii. Obiectivul meu, in februarie, la Congres, nu a fost sa ocup eu diferite functii, ci ca PSD, partidul in care cred, sa o faca", a precizat liderul social-democrat.

Si Dan Diaconescu a dezvaluit cine va fi, in opinia sa, urmatorul premier al Romaniei. Patronul OTV a servit "stirea senzationala" la Realitatea TV si a spus ca presedintele Basescu va lua decizia de a instala un Guvern de tehnocrati, in cazul in care va exista o remaniere.

Dan Diaconescu: Dupa Boc, premier va fi Petru Filip

"In cazul in care Emil Boc raspunde la telefon, asculta de presedinte si isi da demisia, premier dupa Boc va fi Petru Filip, fostul primar de Oradea", a declarat Dan Diaconescu.

Petru Filip, membru al Partidului Democrat Liberal, a fost primarul municipiului Oradea de doua ori si reprezentant al Romaniei in Parlamentul European. In 2008, a fost ales senator de Bihor si este presedintele comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului.

Ziare.com va invita la vot. Cine credeti ca ar fi cel mai potrivit pentru functia de premier al Romaniei?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#premier Guvern, #sef Guvern, #schimbare guvern Boc, #Victor Ponta premier, #Crin Antonescu premier , #premier