Victor Ponta - manipulare si amoralitate (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 17 Octombrie 2013, ora 18:32
4166 citiri
Victor Ponta - manipulare si amoralitate (Opinii)

E bine ca Victor Ponta a decis sa nu adopte Codul Rutier prin ordonanta de urgenta. Asa cum ar fi trebuit sa se abtina si de la adoptarea Codului Insolventei prin ordonanta de urgenta.

Ambele sunt reglementari de maxima importanta, cu efecte majore asupra unui numar foarte mare de oameni, asa ca era imperios necesar ca adoptarea lor sa fie precedata de o ampla si reala dezbatere si sa implice cat mai multe niveluri de decizie.

Sigur ca Parlamentul nostru este departe de ceea ce ar trebui sa fie, dar, pana la urma este menit sa ia deciziile legislative in numele poporului, sa ii exercite suveranitatea acestuia, dupa cum spune Constitutia. Daca asta a ales poporul, sa suporte ce a ales, dar aceasta este o alta discutie si nu da dreptul guvernului, mai ales al unuia cu o asemenea majoritate parlamenatara in spate, sa eludeze procedura.

In plus, nu exista nicio urgenta in privinta Codului Rutier. Cum nu exista nici in privinta Codului Insolventei. Singura urgenta pentru Victor Ponta era sa creeze o noua tema de dezbatere care sa distraga atentia de la scandalul Rosia Montana si de la prestatia sa lamentabila in aceasta chestiune. Codul Rutier care afecteaza tot poporul cu volan in mana era ideal.

Dar, una peste alta, e foarte bine ca modificarea Codului Rutier va ajunge in Parlament. Ca nu este o decizie de buna credinta, un pas inapoi facut de la comiterea unui abuz, o dovedeste chiar explicatia data de Victor Ponta pentru schimbarea strategiei - Sa nu mai fie codul lui Stroe si Ponta! Sa nu fie doar doi baieti rai si restul buni!

Victor Ponta admite astfel ca nu da doi bani pe procedurile democratice, pe regulile statului de drept, pe criticile aduse pe fond proiectului. Nu. Pe dl. Ponta il frige un singur lucru pe lume - impactul electoral. A folosit Codul Rutier pe post de diversiune si a renuntat la el exact in momentul in care risca sa ii aduca prejudicii electorale.

Pe el nu il intereseaza justetea unei prevederi, a unui demers. Pe el il intereseaza doar sondajul. Cand el merge bine, calca peste orice cadavru, cand merge prost o suceste fara rusine. Dovada nu e doar Codul Rutier.

Dovada este ca poate sa sustina ca premier ceea ce combate ca deputat, ca poate sa sustina ca premier exact proiectele pentru care USL a initiat motiunea de cenzura care la propulsat la sefia guvernului. Omul nu este imoral. El este fundamental amoral. Iar singura lui busola este sondajul, cea care ii indica singurul nord pe care il poate concepe - puterea.

Daca Victor Ponta credea cu adevarat in justetea deciziilor, daca el credea cu adevarat ca ele sunt necesare pentru interesul public, ar fi trebuit sa le sustina, ca un autentic barbat de stat, indiferent de riscurile electorale.

Daca intre timp si-a dat seama de eroare ar fi trebuit sa admita onest ca s-a inselat si sa o ia pe cale cea buna. Dar a vorbi despre Victor Ponta ca despre un om de stat inseamna sa iti bati joc de notiuni.

Si inca ne aflam in situatii de magnitudine medie la scara istorica. Dar ma intreb ce s-ar face Romania cu un astfel de om la carma in situatii cu adevarat critice, de viata si de moarte? Ce ne-am face cu Victor Ponta in frunte cand in discutie ar fi intreg viitorul Romaniei?

Probabil ca dl. Ponta ar cere intai un sondaj dupa care ar duce Romania in zid daca acesta ar fi curentul majoritar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta Cod Rutier, #Victor Ponta Codul insolventei, #Ponta ordonante, #Ponta sondaje , #premier