Ponta: Daca Antonescu nu vrea sprijinul PSD la prezidentiale, nu-l mai sustinem

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 22:47
11780 citiri
Ponta: Daca Antonescu nu vrea sprijinul PSD la prezidentiale, nu-l mai sustinem
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a comentat, luni seara, declaratia lui Crin Antonescu de zilele trecute, cea in care era catalogat ca fiind "parsivel", mentionand ca, daca colegul sau de alianta considera ca nu are nevoie de sprijinul PSD, atunci nu-l va avea.

"Nu-mi place termenul 'parsivel', dar nici nu o sa ma auziti spunand ceva de rau in public despre un partener", a declarat Victor Ponta, luni, la B1 TV, mentionand ca stie ca "scadalul e frumos, face rating".

Totusi, a mentionat ca "daca Crin Antonescu a vorbit serios, ca nu vrea sprijinul PSD, sigur, ne vom gandi".

Crin Antonescu: Nu voi fi papusa PSD pentru prezidentiale

"Sa te pregatesti de campanie electorala spunand ca nu ai nevoie de sprijinul PSD nu mi se pare ca e cea mai desteapta strategie", a tinut el insa sa mentioneze. "Cu forta nu se poate. Daca nu vrea, nu-l sustinem", afirmat el.

Intrebat legat de o declaratie mai colorata a lui Antonescu, "nu imi tremura chiloteii pentru prezidentiale", Victor Ponta a declarat ca "Crin Antonescu greseste ca e ironic, a vorbit foarte mult pentru presa in ultimul timp".

Antonescu: Nu-mi tremura chiloteii pentru prezidentiale. Ponta a dus o viata buna cu PNL

Intrebat cine este in acest moment candidatul USL la Presedintie, Victor Ponta a replicat: "Pana alaltaieri v-as fi spus fara niciun fel de emotie ca e Crin Antonescu", revenind apoi asupra ideii: "Daca Crin a vorbit serios ca nu vrea sprijinul PSD, evident ca ne vom gandi".

La ipoteza daca Sorin Oprescu ar putea fi candidatul sustinut de PSD la prezidentiale, premierul a reactionat spunand ca nu a discutat niciodata cu acesta pe un asemenea subiect.

"Il sustin in continuare ca primar general, desi, evident, problema cu cainii maidanezi l-a lovit foarte puternic si l-a afectat categoric si uman si politic, dar nu m-am indoit nicio secunda de faptul ca... L-am sustinut in campanie si il sustin in continuare pentru deciziile bune pentru Bucuresti, dar nu am discutat niciodata cu Sorin Oprescu, nici in privat, nici in public despre o candidatura a domniei sale (la prezidentiale, n.r.) deoarece stia foarte clar, oricum, ca aveam un angajament", a spus Victor Ponta

Pe de alta parte, ulterior, la TVR 1, Ponta a revenint, spunand ca-l sprijina in continuare pe Crin Antonescu la prezidentiale, declaratia anterioara referindu-se la situatia in care liderul PNL nu si-ar mai dori sprijinul PSD.

"Nu vad o alta forma de majoritate parlamentara acum. Exceptand proiectul Rosia Montana-Gold Corporation, exista proiecte majore in care votul USL a fost clar si unitar, cum a fost proiectul de modificare a Constitutiei", a declarat Ponta, la TVR 1.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...
Comentarii