Ponta, ironic: Lipsa cvorumului CSM, un semn de democratie si buna functionare a statului (Video)

Miercuri, 22 August 2012, ora 11:47
3845 citiri
Ponta, ironic: Lipsa cvorumului CSM, un semn de democratie si buna functionare a statului (Video)
Foto: Realitatea TV

Prim-ministrul Victor Ponta s-a declarat dezamagit de lipsa cvorumului in sedinta judecatorilor Consiliului Superior al Magistraturii, de miercuri, care a fost astfel amanata.

Premierul a spus ca nu poate sa comenteze daca neindeplinirea cvorumului a fost deliberata, dar ca acest lucru este "absolut dezamagitor".

Sedinta CSM, amanata - Pivniceru nu poate fi numita miercuri ministru

"Nu am niciun plan, este vorba despre cum functioneaza sistemul de justitie si cred ca am facut o propunere buna, un judecator. Faptul ca nu se intalneste cvorumul la CSM trebuie sa ii intrebati pe domnii de la CSM", a explicat prim-ministrul, care a subliniat ca "aici nu e vorba despre domnul Basescu, este vorba ca de trei zile CSM nu are inca cvorum sa ia act de demisia unui om".

"Este impotriva interesului Justitiei. E mai mult decat dezamagitor", a completat Ponta.

CSM discuta demisia lui Pivniceru - Ponta participa la sedinta

Ponta: Nu traim pe vremea lui Ceausescu, sa ajungem la inchisoare pentru ca criticam

Acesta a comentat ironic faptul ca, daca Parlamentul nu va face cvorum, vineri, pentru a citi decizia CCR in urma careia Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni, vor fi multe voci care vor contesta, insa lipsa cvorumului in cazul CSM este "un semn de democratie".

"Daca nu e cvorum in Parlament sa se intoarca domnul Basescu, o sa tipe toata lumea. Acum cand nu e cvorum, toata lumea considera ca este normal. Eu consider ca este absolut anormal. (...) Daca Parlamentul nu va face cvorum, veti sari toti de sapte coti in sus, dar faptul ca azi nu se face cvorum este un semn de democratie si de buna functionare a statului", a spus Victor Ponta, la iesirea din sediul CSM, in jurul orei 11.00.

Numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei, in interesul CSM

Premierul a afirmat ca cel mai bun ministru al Justitiei este unul din randul judecatorilor si procurorilor, de aceea a numit-o pe Mona Pivniceru pentru aceasta functie. Totodata, el crede ca este si in interesul "doamnelor si domnilor din CSM" si al Justitiei sa aiba drept ministru al Justitiei o colega "care stie sistemul si care s-a batut intotdeauna pentru independenta Justitiei".

"Voi face o cerere oficiala azi sa imi trimita o informare exacta cu ce s-a intamplat in aceasta saptamana. M-am saturat de ipocrizie. (...) Nu ne-a lasat USL azi sa fie cvorum la CSM? (...) Care institutii? Cele in care nu vine lumea la serviciu? Au avut concediu, eu am facut cererea de pe 6 august, sunt doua saptamani si ei au stabilit ca incepand de luni pana joi sunt la serviciu. Ei au stabilit, nu eu, eu as fi stabilit imediat", a adaugat Victor Ponta.

Sedinta CSM, in care magistratii ar fi trebuit sa analizeze demisia Monei Pivniceru din CSM si din magistratura, a fost amanata din lipsa de cvorum. In aceste conditii, Pivniceru nu poate fi numita, miercuri, la conducerea Ministerului Justitiei.

Desi sedinta a inceput la ora 10:00, doar 14 judecatori au venit in sala. Conform legii, trebuie sa fie indeplinit cvorumul - cel putin 15 membri, din cei 19, trebuie sa fie prezenti.

Reprezentantii CSM au anuntat ca o noua sedinta a fost convocata pentru joi, la ora 09:00. Totusi, au precizat acestia, "daca se intruneste cvorumul, sedinta ar putea fi reluata azi (miercuri)".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Victor Ponta lipsa cvorum CSM, #CSM decizie Mona Pivniceru, #Mona Pivniceru numire Ministerul Justitiei , #premier