Ponta: Singurul candidat de care trebuie sa ma tem sunt eu

Marti, 26 August 2014, ora 07:07
2748 citiri
Ponta: Singurul candidat de care trebuie sa ma tem sunt eu

Premierul Victor Ponta spune ca singurul candidat la alegerile prezidentiale de care trebuie sa teama este el insusi, in sensul de a nu face greseli foarte mari in cadrul campaniei electorale.

"De mine trebuie sa ma tem cel mai tare, sa nu fac greseli foarte mari", a declarat premierul, luni, la Romania tv.

Ponta: Mai bine demisionez din functia de presedinte, decat sa-l pun pe Basescu premier

Intrebat daca a invatat din experienta de prezidentiabil a lui Mircea Geoana, Ponta a replicat: "Am invatat din experienta tuturor. Am fost si in campania domnului Nastase si in campania domnului Geoana. Am vazut si am trait direct lucruri si, evident, ca si candidat faci greseli, problema e sa nu faci greseli fundamentale. In rest, cred ca v-am mai raspuns, cu siguranta cel mai greu contracandidat pentru mine ar fi fost Crin Antonescu. Oricine va intra in turul II va fi un candidat puternic pentru ca va incerca sa mobilizeze votul negativ".

El a explicat ca avantajul sau, spre deosebire de ceilalti candidati, este ca in ultimii 14 ani a fost tot timpul in atentia a mass-media, a adversarilor politici si a institutiilor statului.

Ponta: PSD-UNPR-PC imi asigura 40% la prezidentiale. La primul tur ma uit cu popcorn

"Pe mine m-a controlat ANI, m-au controlat toate institutiile. (...) Nu mai e nimic de cand m-am nascut, nu stiu, din clasa a I-a si pana azi, bun si rau despre mine. Pot sa bag mana in foc", a adaugat premierul.

In ceea ce priveste proiectul sau pentru alegerile din toamna, liderul PSD a mentionat, in afara obiectivelor macroeconomice avute in vedere ca premier, pe cele de politica externa, in special in actualul context regional, modificarile la Constitutie si relatia intre Puterile statului.

"Am vorbit destul de mult, in ultima perioada, despre lucruri care nu tin de functia de prim-ministru, ci de cea de presedinte. Astazi cred ca am apucat sa vorbesc de politica externa a Romaniei, care e pozitia noastra in regiune, ce trebuie sa facem pe plan european, ceea ce trebuie sa prezinte Romania ca pozitie internationala. Am vorbit si vorbesc in continuare despre sistemul constitutional.

Si am spus foarte clar ce sustin eu, acele modificari la Constitutie pe care le-am propus impreuna cu Crin Antonescu si cu USL-ul. Am vorbit si vorbesc despre cum vad relatia dintre Puterile statului, Executiv, presedinte, prim-ministru, care trebuie sa lucreze impreuna nu sa fie in competitie, Parlament si Justitie", a spus Ponta.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Victor Ponta candidat presedintie, #Victor Ponta alegeri prezidentiale , #premier