Premierul Catalin Predoiu: Am acceptat cu speranta ca voi contribui la stabilitatea tarii

Luni, 06 Februarie 2012, ora 18:17
3148 citiri
Premierul Catalin Predoiu: Am acceptat cu speranta ca voi contribui la stabilitatea tarii
Foto: TVR Info

Guvernul interimar va adopta doar hotarari de guvern, nu ordonante de guvern sau ordonante de urgenta, a anuntat, luni seara, premierul interimar Catalin Predoiu.

Totodata, Predoiu a tinut sa sublinieze ca mandatul sau in calitate de premier interimar este limitat, conform Constitutiei, pana la depunerea juramantului de catre noul Guvern.

Premierul Catalin Predoiu, intalnire informala cu membrii Guvernului

"Am primit propunerea de a fi premier interimar cu un sentiment de responsabilitate si am acceptat imediat, dar nu inainte de a imi cantari puterile si competentele. Indiferent cat dureaza acest mandat, ma voi implica cu toata competenta si puterea mea de munca.

Am acceptat acest mandat cu speranta ca voi contribui la stabilitatea tarii. Atat pietele economice internationale, cat si partenerii externi trebuie sa primeasca mesajul ca Romania este stabila", a adaugat Predoiu.

De asemenea, premierul interimar a povestit, pe scurt, ce s-a discutat in prima sedinta de guvern: "In prima sedinta de Guvern am discutat despre masurile care trebuie luate in acest context al intemperiilor care creeaza probleme fara precedent".

Catalin Predoiu, premier interimar

Mai exact, Catalin Predoiu s-a referit la conditile meteo care au blocat Romania. "Alaturi de ministrul de Interne si de ministrul Transporturilor vom avea in aceasta seara (luni seara - n.red.) o videoconferinta cu prefectii. Situatia actuala este de natura sa reclame o solutie politica pentru functia de prim-ministru", a anuntat Predoiu, in calitate de premier interimar.

"Am avut o discutie cu premierul Emil Boc legata de detalii administrative. Mesajul meu catre cei care au servit in aparatul Guvernului: oricine lucreaza cu buna credinta si are competente este binevenit alaturi de mine", a conchis Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost desemnat premier interimar de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce Emil Boc a anuntat luni ca a depus mandatul intregului Guvern.

Citește și:
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest...
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc, primarul Clujului, a catalogat Austria ca fiind ”Rusia Uniunii Europene” după ce țara a dat vot negativ pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Cu toate...