Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Premierul olandez vine in Romania

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 10:11
1331 citiri
Premierul olandez vine in Romania

Premierul olandez Mark Rutte este asteptat intr-o vizita in Romania in a doua jumatate a anului, a anuntat, joi, ambasadoarea Olandei la Bucuresti, Tanya van Gool, intr-un discurs sustinut la receptia organizata de Ziua Nationala a Regatului Tarilor de Jos.

De asemenea, ambasadoarea Tanya van Gool a mentionat ca si ministrul olandez pentru afaceri europene, Ben Knapen, urmeaza sa vina intr-o vizita oficiala la Bucuresti peste doua saptamani.

Prezenta oficialilor olandezi la Bucuresti intervine in conditiile in care pozitia politicienilor de la Haga fata de Romania s-a inasprit intr-o serie de domenii pe plan comunitar - coruptie, Schengen, piata muncii.

In discursul tinut la receptia organizata cu ocazia Zilei Nationalei, ambasadoarea Olandei la Bucuresti a facut, de asemenea, referire la relatiile economice cu Romania. Tany van Gool si-a exprimat, in context, si speranta ca Regatul Tarilor de Jos va contribui la cresterea economica a Romaniei prin atragerea mai multor investitori olandezi, ceea ce va duce la crearea de noi locuri de munca in sectorul privat.

"Suntem primii investitori in Romania si suntem mandri de acest lucru, companiile olandeze si-au mentinut investitiile, in pofida crizei economice", a atras atentia ambasadoarea Olandei.

Ea s-a aratat convinsa ca Romania ofera multe posibilitati pentru dezvoltarea economica viitoare, iar oamenii de afaceri olandezi isi vor consolida investitiile in urmatorii ani, dar pentru aceasta Olanda ar dori sa contribuie la imbunatatirea climatului de afaceri din Romania.

Pe de alta parte, ambasadoarea Tanya van Gool a mentionat ca sustine organizarea unei campanii de diplomatie publica in Olanda,la initiativa Ministerului roman de Externe, pentru a informa opinia publica olandeza in legatura cu "integritatea, dinamismul si oportunitatile" din Romania.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#premier olandez Romania, #Mark Rutte vizita Romania, #ambasada olanda bucuresti romania , #premier