Studiile premierului Romaniei versus studiile premierilor altor tari din Uniunea Europeana

Duminica, 14 Martie 2021, ora 23:10
48936 citiri
Studiile premierului Romaniei versus studiile premierilor altor tari din Uniunea Europeana
Studiile premierului Romaniei versus ale altor premieri din UE FOTO Arhiva Guvernul Romaniei

Romanii se compara adesea cu alte state din cadrul Uniunii Europene, fie ca este vorba despre invatamant, sanatate, salarii sau stil de viata. Oamenii care ajung in fruntea tarii au, in unele cazuri, un CV impresionant, iar in altele unul care lasa de dorit. In plus, nenumarate cazuri care au ajuns in atentia publica au adus in discutie oameni care ocupau functii publice, platite din bugetul de stat, dar care nu aveau calificarea necesara.

Ziare.com va propune o comparatie intre studiile premierului Romaniei, Florin Citu, si ale premierilor din zece state membre ale Uniunii Europene.

Florin Citu - premierul Romaniei

Florin Citu a inceput studiile la Grinnell College, Iowa, in Statele Unite ale Americii, in 1992, cand avea 20 de ani. Dupa patru ani de studii a obtinut o diploma de licenta in economie si matematica.

A facut masterul tot in SUA, la Iowa State University, specializarea fiind politici monetare aplicate, macroeconomie si econometrie.

A continuat cu doctoratul, intre 1999 si 2002, la aceeasi universitate din Iowa unde a facut si masterul, insa nu si-a sustinut disertatia.

Florin Citu a obtinut, in 2003, o diploma de studii de la Center for Financial Studies in Frankfurt, pe tema "Metode empirice pentru construirea modelelor macroeconomice".

Boyko Borissov - premierul Bulgariei

Borissov a absolvit Scoala Superioara Speciala a Ministerului de Interne ca inginer cu rang de locotenent, in 1982. Ulterior, a ocupat functia de comandant de pluton si de companie (unitate militara) in Ministerul de Interne.

A fost lector la Institutul Superior de Pregatire si Cercetare Stiintifica a Ofiterilor de Politie din Ministerul de Interne in intervalul 1985-1990.

A facut doctoratul, teza lui fiind numita "Pregatirea psiho-fizica a personalului operational".

Mette Frederiksen - premierul Danemarcei

Mette Frederiksen este licentiata in administratie si stiinte sociale, urmand studiile superioare la Universitatea Aalborg, din Danemarca, in 2007.

A facut un master in studii africane, la Universitatea din Copenhaga, in 2009.

Jean Castex - premierul Frantei

Jean Castez a urmat Scoala Nationala de Administratie din Franta, in 1991. Ulterior a studiat in cadrul Institutului de Studii Politice din Paris, in 1986. Are un master in drept public, obtinand diploma in 1987.

Angela Merkel - cancelarul Germaniei

Angela Merkel a urmat Universitatea Karl Marx, din Leipzig, Germania, unde a studiat fizica intre anii 1973 si 1978. A fost premiata pentru competentele ei in rusa si matematica si a finalizat studiile cu cea mai buna medie.

A lucrat si a studiat la Institutul Central de Chimie si Fizica al Academiei de Stiinte din Berlin - Adlershof, din 1978 pana in 1990. A facut doctoratul in 1986, teza ei fiind in chimie cuantica.

Kyriakos Mitsotakis - premierul Greciei

A absolvit Colegiul din Atena in 1986. A facut Universitatea Harvard, obtinand o diploma in studii sociale, in intervalul 1986-1990.

A facut un master in politica internationala la Universitatea Standford, intre 1992 si 1993. Si-a obtinut MBA-ul la Harvard Business School, intre 1993-1995.

Mario Draghi - premierul Italiei

Mario Draghi a studiat la Institutul Massimiliano Massimo, din Roma. A absolvit Universitatea Sapienza, din Roma, in 1970, unde a studiat economia. Disertatia sa a fost intitulata "Integrarea economica si variatia cursurilor de schimb".

A facut un doctorat in economie la Institutul de Tehnologie Massachusetts, in 1976, teza fiind numita "Eseuri despre teoria economica si aplicatii".

Pedro Sanchez - premierul Spaniei

Sanchez si-a obtinut diploma de licenta la Colegiul Universitar Maria Cristina, care face parte din Universitatea Complutense, din Madrid, in 1995. A absolvit si Universitatea Libre, din Bruxelles, in 1998, unde a studiat politica si economie. A urmat IESE Business School, din cadrul Universitatii Navarra, in 2002, fiind o universitate privata.

Stefan Lofven - premierul Suediei

Stefan Lofven a studiat liceul Solleftea, iar apoi a facut un curs de sudura de 48 de saptamani. Ulterior, a studiat asistenta sociala la Universitatea Umea, dar a renuntat dupa un an si jumatate.

Viktor Orban - premierul Ungariei

Viktor Orban a studiat dreptul la Universitatea Eotvos Lorand, din Budapesta, in 1987.

Sebastian Kurz - cancelarul federal al Austriei

Sebastian Kurz a urmat Facultatea de Drept a Universitatii din Viena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
#Florin Citu, #premier, #Romania, #studii, #Uniunea Europeana , #premier