Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Victor Ponta: Lasul Basescu a dat licenta la Rosia Montana

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 20:41
6506 citiri
Victor Ponta: Lasul Basescu a dat licenta la Rosia Montana

In replica la afirmatiile lui Traian Basescu de luni seara, care ii spunea sefului Guvernului sa isi asume proiectul Rosia Montana si sa nu incerce un joc de tip CFR Marfa, pasand responsabilitatea, premierul Victor Ponta a declarat ca "licenta a fost data de un guvern din care Basescu facea parte, sustinut de Basescu in ultimii ani".

Acesta a subliniat, intr-o emisiune la B1 TV, ca "licenta de exploatare a fost acordata in urma cu 15 ani, cu Traian Basescun ministru". "Lasul Basescu a dat licenta la Rosia Montana", a mai spus seful Guvernului.

Seful Guvernului nu a raspuns clar la cererea presedintelui de a retrage din Parlament proiectul de lege, dar a precizat ca "legea este lege". "Asta e proiectul, dezbateti-l, nu e bun, votati si respingeti-l", a spus Victor Ponta, luni seara.

"Romania de 9 ani a fost condusa de niste lasi, care nu au venit sa spuna daca se face sau nu proiectul", a afirmat premierul. "Cred ca un proiect atat de important nu poate fi decis de guvern", a mai spus el.

"Imi doresc foarte mult ca decizia care se va lua sa fie fundamentata", a mai declarat Ponta. "Inainte de a lua o decizie atat de dificila, trebuie sa-i asculti si pe unii si pe altii", a mai spus acesta, mentionand ca "eu am avut curajul si mi-am asumat acest lucru - oricate insulte voi avea de la Traian Basescu - de a pune acest proiect pe masa Parlamentului, cu argumente pro si contra".

"Eu oricand pot sa-l invat drept, nu pot sa-l invat sa aiba obraz"

Referindu-se la Traian Basescu, in contextul proiectului Rosia Montana, Victor Ponta a declarat: "Eu oricand pot sa-l invat drept, nu pot sa-l invat sa aiba obraz (...) Si in seara asta i-a jignit hahaind pe mineri, spunand ca stau intr-un muzeu, intr-un sit", a spus el.

Ulterior, s-a lansat intr-un atac la adresa presedintelui, mentionand ca acesta "nu va iesi niciodata din smecherii". De altfel, acesta este de parere ca "Traian Basescu teleprezidentiaza". "Faptul ca ma insulta de fiecare data imi face placere. Din partea unui astfel de personaj, cuvintele de lauda ma pun pe ganduri", a mai spus el.

Calificat drept las de Traian Basescu in iesirea sa publica de luni, Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca altul e lasul: "Cand lumea te voteaza sa pleci acasa, e un exemplu de lasitate si ticalosie (sa ramai - n. red.) ". "9 ani de zile nu a facut decat sa blocheze Romania", a mentionat el.

"Basescu, daca nu minte, nu se simte bine", a declarat Ponta, tinand insa sa atraga atentia ca nici presedintele "nu mai minte ca pe vremuri, minte mai slabut". "Pactul intre Traian Basescu si cetatenii Romaniei a fost incalcat fara scrupule cand a zis ca pleaca acasa", a declarat prim-ministrul.

Spre deosebire de acesta, Ponta a tinut sa atraga atentia ca "eu fac niste lucruri, in calitate de prim-ministru, el doar ne saboteaza". "Cred ca Traian Basescu este dusmanul romanilor si vrea ca in finalul mandatului sau sa faca cat mai mult rau Romaniei. Dupa el potopul!", a firmat seful Guvernului.

"Voi vota la vedere. Va voi arata votul meu la Parlament"

Legat de votul sau pentru proiectul Rosia Montana, Victor Ponta a tinut sa precizeze ca "eu sunt informat asupra acestui proiect, vreau ca toti parlamentarii sa se informeze, dupa care voi vota la vedere. Va voi arata votul meu la Parlament", a promis el.

Basescu: Ponta sa scape de lasitate si sa renunte la smecherie. Sa retraga proiectul Rosia Montana

In ceea ce priveste afirmatia presedintelui legata de faptul ca nu i-ar fi raspuns la telefon, Ponta a tinut sa specifice ca nu a fost sunat de acesta, mentionand ca presedintele a fost "extrem de incoerent asta seara".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta Rosia Montana, #Victor Ponta Traian Basescu Rosia Montana, #Ponta Basescu las , #premier
Comentarii
I
Ioan Ernst Feher
rank 1
pontanacul, "premierul miner" a fost prins iarasi cu minciuna