Victor Ponta, vampirul de imagine (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 23:59
11332 citiri
Victor Ponta, vampirul de imagine (Opinii)
Foto: Facebook / Victor Ponta

Uitandu-te la poza lui Victor Ponta alaturi de ciobanul Ghita mai ca iti vine sa intrebi, vorba unui bun prieten, daca pentru asa ceva o exista doctor.

Daca nu exista, maine, poimaine o sa-l vedem pe premier alaturi de Millidge si Doig, simpaticele personaje animate din reclamele altui operator de telefonie mobila, iar apoi impreuna cu Smiley si Pavel Bartos, ca sa incheie tot turul firmelor din domeniu. In asteptare sunt marmotele, ma gandesc.

Dar eu nu cred ca Victor Ponta este un caz patologic. Este doar un frenetic vampir de imagine. De fapt, ma tem ca Victor Ponta doar din asta traieste politic, din vampirizari.

Tot ce are potential electroal, tot ce ii poate aduce un castig in zona electoratului tinta, nu neaparat cel mai educat si mai exigent electorat din Romania, trebuie utilizat la maximum. Nu rateaza niciun santier, cu sau fara casca pe cap, nicio autostrada, chit ca ea se dovedeste pericol public imediat ce e data circulatiei, nicio panglica, niciun personaj cu popularitate mai consistenta, nicio tema fierbinte. Inainte de Craciun, ultima sa captura a fost tema Republicii Moldova, de exemplu.

Ciobanul Ghita, cu miile lui de like-uri pe Facebook, nu putea fi ratat. Pentru electoratul tinta al premierului, poza cu pricina arata cat de popular si apropiat de oamenii obisnuiti este Victor Pona. A avut si o tentativa, cam esuata in ridicol, pentru cei care s-au descoperit monarhisti de cand Traian Basescu a dat cat a putut de tare cu batul in balta pe acest subiect.

Pana la un punct este si normal sa fie asa. Pana la urma, orice politician traieste in primul rand din imagine, din pacate as spune, o regula valabila peste tot in lume.

Problema premierului, devenita marea problema a Romaniei, este ca Victor Ponta nu se reduce imagine. Omul care conduce guvernul Romaniei este unul dintre politicienii cei mai lipsiti de substanta din cati a avut Romania pana acum.

Daca dai la o parte artificiile de imagine si incerci sa iti amintesti un proiect consistent emis de Victor Ponta, o idee originala si viabila, o dovada de compententa in vreun domeniu dai de vid. Premierul Romaniei nu a emis nimic, nici ca premier, nici ca sef al corpului de control al premierului Nastase, nici ca parlamentar, ca ministru, ca lider al opozitiei, ca sef de partid sau in orice alta calitate doriti. Nu stiu cate parale face copilotul Ponta, poate ca in zona aceea s-a concentrat intreaga sa valoare.

Asa cum cariera sa academica se fundamenteaza pe un plagiat nerusinat si neasumat, asa si cariera sa politica este un lung sir de plagiate si vampirizari. A trait mereu din retorica agresiva, din gesturi teatrale si din sloganuri.

Este pe deplin elocvent si edificator pentru domnia sa felul in care a recunoscut ca s-a raportat la proiectul Rosia Montana: daca e emis de Traian Basescu, trebuie combatut. Atat si nimic mai mult.

Asadar, daca il dam la o parte toate artificiile de imagine, mai mult sau mai putin reusite, toate vampirizarile, ce ramane din Victor Ponta? Nimic. Zero barat. Si pe mana acestui om e Romania. Ar putea ajunge la sfarsitul acestui an presedintele Romaniei.

Priviti bine poza cu ciobanul Ghita. Mai mult de atat Victor Ponta nu este si nu va fi niciodata, ca nu are de unde. Si atunci cred ca intrebarea corect pusa ar suna putin altfel: exista oare doctori pentru cei care l-ar vota pe Victor Ponta presedinte?

#Victor Ponta ciobanul Ghita, #Victor Ponta plagiat , #premier