Alegerile PNL Arad, castigate de Gheorghe Falca, anulate de conducerea partidului

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 22:38
8207 citiri
Alegerile PNL Arad, castigate de Gheorghe Falca, anulate de conducerea partidului

Alegerile pentru conducerea organizatiei judetene a PNL Arad, in cadrul carora Gheorghe Falca a fost reales ca presedinte, au fost anulate de catre conducerea centrala a liberalilor, din motive de organizare. Conducerea PNL Arad va ataca decizia sefilor de la Bucuresti.

Hotararea anularii alegerilor a fost luata de catre Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL in urma cu cateva zile, dar "organizatia judeteana a PNL Arad a aflat din presa rezultatul contestarii alegerilor", a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, prim-vicepresedintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Nemultumirea celor care au contestat alegerile de la Arad a fost legata de modul in care s-au stabilit delegatii care, in opinia contestarilor, ar fi fost mai multi din municipiu, unde Gheorghe Falca are majoritate, in vreme ce delegatii din judet ar fi fost mai putini. In plus, potrivit contestatarilor, la alegeri ar fi participat si votat persoane care nu au platit cotizatia de partid.

Si modul in care a fost votat presedintele Gheorghe Falca a fost contestat pentru ca, avand acordul celor care au participat la sedinta, acesta a fost votat in mod deschis, fiind singurul candidat.

Printre contestatari se numara fostul ministru de Interne Constantin Traian Igas (care nu a mai candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru ca, in urma neintelegerilor cu Gheorghe Falca, nu s-a aflat pe loc eligibil - n.r.), fostul consilier judetean PNL si fost presedinte al Consiliului Judetean Arad Caius Parpala, fostul senator PNL Ion Scheau, deputatul PNL Eusebiu Pistru, senatorul PNL Ioan Cristina si primarul orasului Ineu, Calin Ilie Abrudan.

Contestatarii au atacat alegerile atat pentru conducerea judeteana, cat pentru cea de la municipiu.

In hotararea Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL din data de 29 mai se constata ca "procedura de organizare si desfasurarea alegerilor pentru Biroul Politic al Municipiului Arad si pentru desemnarea conducerii Biroului Politic Judetean Arad incalca dispozitiile (...) structurilor de conducere a PNL", iar alte decizii "nu respecta statutul", fiind emise de "un organism care nu avea atributii de reglementare".

In replica, liderii PNL Arad au spus ca alegerile s-au desfasurat "cu respectarea statutului".

Gheorghe Falca nu a comentat situatia pana in acest moment.

"Organizatia judeteana a PNL Arad a aflat din presa rezultatul contestarii alegerilor la nivel de municipiu si judet de catre un grup de cinci persoane din cadrul PNL Arad. Nu este o situatie fireasca, asa cum consideram ca nefireasca este si rezolutia Curtii de Arbitraj care sterge cu buretele exercitiul de vointa a uneia dintre cele mai puternice organizatii PNL din Romania.

(...) Am sentimentul ca suntem la mijloc intr-o lupta politica la nivel de Capitala, in care se incearca eliminarea din joc a uneia dintre cele mai puternice organizatii din tara", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prim-vicepresedintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Conducerea PNL Arad sustine ca va contesta cu recurs hotararea de la Bucuresti.

Pana la o decizie definitiva, Gheorghe Falca ramane presedinte al PNL Arad.

Gheorghe Falca a fost reales, in data de 20 aprilie, in functia de presedinte al PNL Arad pentru un mandat de patru ani, fiind singurul candidat in cursa, dupa ce contracandidatul sau, deputatul Eusebiu Pistru, considerat un apropiat al lui Gheorghhe Falca, a anuntat, cu cateva ore inaintea alegerilor, ca se retrage, motivand "incalcarea statului" in organizarea alegerilor.

Gheorghe Falca a fost cununat de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...