Basescu i-a pus la punct pe diletanti: "Sunt perfect!"

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 12 Mai 2010, ora 15:04
9111 citiri
Basescu i-a pus la punct pe diletanti: "Sunt perfect!"
Foto: Reuters

Va aduceti aminte de gluma lui Basescu, din 2005, pe care a facut-o atunci cand a fost intrebat de catre o jurnalista daca isi reproseaza ceva dupa an de mandat?

"Sunt perfect, doamna!" a fost raspunsul pe care l-a dat atunci seful statului. Cei mai multi au ras, majoritatea romanilor au retinut replica drept o gluma buna, iar presedintele se afla in perioada in care inca isi crestea capitalul de simpatie in randul romanilor prin vivacitate, ingeniozitate, spontaneitatea replicilor si inteligenta cu care se raporta la scena politica.

Timpul a trecut. Basescu a castigat si cel de-al doilea mandat la Cotroceni. Popularitatea presedintelui a scazut insa mereu, iar singura calitate vizibila pare sa fi ramas abilitatea cu care seful statului plaseaza sintagme care devin apoi, in timp, etichete, replici memorabile, urate sau iubite, dar niciodata uitate. Iar Basescu se pare ca nu renunta la acest dar nici atunci cand ajunge sa se contrazica de la o zi la alta.

Dupa ce in urma cu doar catave zile a aparut in fata natiunii si a facut un apel la solidaritatea romanilor, a cerut clementa, rabdare si incredere fata de Guvern, Parlament si Presedintie, cel putin pentru o perioada de sase luni, acum vine si spulbera orice intentie a oricui de a fi conciliant. Aplicarea masurilor de taiere a salariilor, pensiilor si tuturor celorlalte ajutoare sociale, plus perspectiva ca in viitorul apropiat toate acestea sa fie dublate si de cresterea TVA si a cotei unice, provoaca in mod natural o reactie de frustrare, de durere si ingrijorare in intregii societati civile.

Este normal ca partidele politice din Opozitie sa reactioneze, sa critice. Este la fel de normal ca sindicatele sa se revolte si sa incerce sa isi protejeze pe cat pot reprezentantii. Este si mai normal si mai de inteles ca populatia sa fie speriata, sa isi manifeste ingrijorarea. Raspunsul presedintelui catre toti nemultumitii, deci implicit catre cei carora pana acum le-a cerut solidarizare cu masurile luate, rabdare si incredere, a fost ca toti cei care il critica sunt "diletanti", "baieti veseli" si "promotori ai dezinformarii".

Mai mult, parca anume ca sa puna sare pe rana a precizat si ca solutia sa a fost cea mai buna varianta pentru Romania, restul propunerilor venite din partea partidelor politice fiind reactiile "promotorilor dezinformarii".

Dupa acest raspuns, pe care Traian Basescu a binevoit sa il acorde celor care nu s-au inclinat umil si smeriti in fata taierilor de salarii cu 25% , a pensiilor cu 15% si a disparitiei ajutoarelor sociale, seful statului trebuie sa se astepte la reactii tot mai dure si mai "furibunde" din partea acelorasi combatanti.

Daca tot ce le-a raspuns presedintele reprezentantilor Opozitiei a fost ca sunt niste "diletanti", niste "baieti veseli" care "se reped la televizor sa-si anunte solutiile", in timp ce masurile sale sunt "cea mai buna varianta pentru Romania", in acest caz am putea crede ca Basescu si-a luat gandul deja de la solidaritate si stie ca cea mai buna solutie pentru a trece criza este, dimpotriva, starea de dezbinare si de conflict deschis si permanent.

In sfarsit, pentru cei care nu au inteles cum sa puna in practica solidaritatea, cum sa fie alaturi de statul falimentar, cum sa sustina prostiile facute de toate guvernele care s-au perindat la putere in ultimii 20 de ani, ne invata actualii guvernanti. Taxa de solidaritate. Si Videanu si Udrea au vorbit despre modalitatea de a uni poporul bugetar in suferinta - obligandu-l sa plateasca o taxa de solidaritate. Spiritul de solidaritate va capata astfel forma ultima a intelegerii umane - va deveni obligatorie si va lua forma unei taxe.

Iar cei care, probabil, nu vor fi de acord, vor critica ideea sau vor incerca sa gaseasca solutii mai bune vor fi din nou infierati, incondeiati si stigmatizati de presedintele tuturor romanilor, Traian Basescu.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Traian Basescu masuri bugetari, #Traian Basescu perfect, #opozitie PSD PNL , #presedinte