Basescu le plange de mila romanilor ca nu-si permit creditul luat de fiica sa: Ea munceste in privat, nu la stat

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:39
3829 citiri
Basescu le plange de mila romanilor ca nu-si permit creditul luat de fiica sa: Ea munceste in privat, nu la stat

Presedintele Traian Basescu i-a cerut miercuri seara permierului Victor Ponta, ca, in loc sa se ocupe cu batalii mici mai bine sa rezolve problemele mari ale romanilor, punctand ca cei mai multi nu au venituri suficiente cat sa acceseze un credit pentru casa sau un teren agricol.

Intr-o declaratie de presa in care a vrut sa clarifice detaliile despre terenul agricol luat de fiica sa mai mare, Ioana Basescu, pentru ca el nu a reusit sa obtina un credit pentru a-l cumpara, seful statului a amintit ca de la 1 ianuarie anul viitor strainii vor putea cumpara teren agricol la noi in tara, iar romanii nu au cum sa il cumpere.

"Fiica mea este jurist, un om care respecta legea ca si mine. (...) V-am spus ca nici eu cu salariul de presedinte al Romaniei n-am putut sa iau acest credit. Asta ar trebui sa-i dea de gandit premierului. Daca un notar cu venituri rezonabile abia a reusit sa ia acest credit cum le spunem romanilor 'luati teren agricol pentru ca de la 1 ianuarie il vor lua strainii'?

La fel de chinuitor e si pentru tinerii care apeleaza la Prima Casa. Platesc 30 de ani si au venituri foarte mici. M-as gandi cum ii ajut pe romani in locul prim-ministrului", a spus Basescu.

Basescu, atac la Ponta: Incearca sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu falsul lui SRS

Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, a achizitionat un terenul agricol de 290,41 hectare in comuna calaraseana Nana, platind pentru el 1.300.000 de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar si circa 300.000 din resurse proprii. Seful statului a declarat ulterior ca terenul este pentru el, doar ca bancile nu au vrut sa ii dea credit, pentru ca, avand in vedere salariul sau, nu putea obtine intreaga suma.

Consilierul lui Basescu pe agricultura, sfetnic pentru fiica presedintelui la cumparat terenuri. Cum explica

Intrebat de jurnalisti de unde a avut fiica ei cei aproape 300.000 de euro, presedintele a spus ca "a avut bani in cont obtinuti din munca si alte surse legale". Totodata, seful statului a dezvaluit ca a fost "foarte greu" pentru fiica sa sa obtina credit de la banca.

Ioana Basescu explica achizitia terenului: 280.000 de euro am avut eu. Va plati rate 30 de ani (Video)

"Foarte greu (a obtinut creditul, n.red.)! Eu n-am putut sa iau creditul iar fiica mea a putut, pe 30 de ani. Si, repet, nici dvs si nici eu nu pot lua acest credit. Banuiesc ca nu va plateste mai mult decat pe mine patronul televiziunii la care lucrati. Spre deosebire de mine, ea munceste in privat, nu la stat", a conchis seful statului.

Declaratiile lui Basescu vin dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat ca PSD a decis infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze modul in care fiica cea mare a sefului statului a achizitionat un teren in localitatea Nana din judetul Calarasi.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Traian Basescu credit bani, #salariu Traian Basescu credit, #romani credit teren agricol , #presedinte