Bogdan Chirieac: Obama - miracol sau cosmar

de
Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 13:24

   

Bogdan Chirieac: Obama - miracol sau cosmar
African-americanul Barack Obama a fost investit marti seara al 44-lea presedinte al Statelor Unite.

Ceremonia de investitura a fost cea mai grandioasa si mai costisitoare din toata istoria Americii. Costul total al manisfetarilor a atins suma finala de 150 de milioane de dolari.

Nu doar nota de plata a fost istorica, dar si rezultatele. La manifestari au participat peste doua milioane de persoane. Peste un milion de bilete au fost distribuite gratuit la ceremonie.

Masurile de securitate au fost pe masura. Incepanad cu 2 dimineata, ora locala, Washington-ul a fost rupt de lume. Armata a survolat in permanenta orasul, iar podurile peste Potomac au fost inchise traficului rutier.

Ministrul Apararii, Bob Gates, ramas in functie si dupa plecarea Administratiei Bush, a fost desemnat sa preia presedintia SUA in cazul in care Barack Obama ar fi pus in imposibilitate sa-si exercite prerogativele.

Ca urmare, el nu a participat la ceremonii fiind dus intr-un loc secret, bine pazit.

Tot efortul financiar facut la instalarea presedintelui Obama, toata regia in care Hollywood-ul s-a intrecut pe sine, sperantele extraordinare puse in acest nou inceput, totul este menit unui singur scop: redarea sperantei in America.

Rareori in istorie un presedinte american preia un mandat in conditii mai dificile decat acum. Din capul locului, Obama insusi in Casa Alba reprezinta o speranta pentru America ingenunchiata de criza.

Daca un afro-american a ajuns presedinte al Statelor Unite, atunci americanul mijlociu va stii sa infrunte criza si sa o invinga. Sigur ca se poate spune ca de 8 ani America se afla implicata in razboiul antiterorist.

Este adevarat, dar pana la prabusirile de pe Wall Street americanii nu au trebuit sa renunte la untul de pe paine pentru a purta razboaiele din Irak si Afganistan.

Astazi criza financiara si economica lovesc cu o forta surda la fel cum o catastrofa naturala, un cutremur sau un tsunami izbeste o comunitate umana.

America inregistreaza peste o jumatate de milion de someri noi in fiecare luna, cea mai mare pierdere de slujbe din 1945 incoace.

Programul anticriza, care a inghitit pana acum peste 2.500 de miliarde de dolari, nu da rezultate. Criza din America a atras dupa sine criza globala.

Pana in prezent din burse si din fonduri s-au volatilizat 30.000 de miliarde de dolari - produsul intern brut al SUA pe 2 ani.

Rasuflarea neagra a crizei a patruns in toate caminele americane. Tocmai de aceea sute de milioane de oameni au urmarit instalarea lui Obama ca si cum ar privi un film cu happy-end de la Hollywood. Speranta americanilor este ca, poate nu chiar de maine dimineata, dar in orice caz de luna viitoare, cosmarul pe care-l traiesc ei si restul lumii va lua sfarsit.

Ca presedintele sprijinit deschis de Oprah Winfrey si George Clooney va aplica solutia miracol ce va schimba lumea. Aici este, de altfel, si cel mai mare pericol al presedintiei lui Obama: sperantele de-a dreptul nebunesti, puse intr-un singur om, pot fi lesne doborate de realitatea cruda. In locul lor ar ramane doar depresiunea hada.

Politica interna si externa a noi administratii americane se va subsuma unui singur obiectiv: combaterea crizei. Daca mugurii cresterii economice vor aparea in viitorii 4 ani, Obama are asigurat al doilea mandat.

Problema este ca, pana in prezent, niciun stat din lume nu a gasit o solutie functionala pentru a opri cutremurul economic ce risca se devasteze planeta.

Lumea nu mai are incredere nici in actiunile de pe bursa, dar nici in moneda verde. Nicio industrie nu mai este actractiva, fie ca este vorba despre automobile sau tehnologia informatiei.

Nu exista nimic sigur, niciun loc in care sa te poti ascunde. Din acest punct de vedere, politica externa americana va fi o continuare a politicii anticriza.

Presedintele Obama a promis ca in 18 luni va retrage militarii americani din Irak. O va face daca economia o va cere, daca nu, nu. In timpul campaniei electorale a avut o multime de idei noi fata de conflictele din Orientul Apropiat si Mijlociu, fata de relatia cu Rusia si China sau fata de incalzirea globala.

Probabil ca presedintele va incerca sa impuna conceptiile sale prin intermediul unei echipe guvernamentale, mai degraba conservatoare si bine rutinate in ale politicii asa cum este secretarul Departamentului de Stat, d-na Hillary Clinton, sau secretarul Apararii, Bob Gates.

In privinta politicilor economice, Obama a convocat deja cele mai luminate minti ale Americii pentru a gasi o solutie.

Pe langa problemele omenirii, unii romani pot fi interesati de relatia tarii lor cu Statele Unite odata cu schimbarea Administratiei Bush. Ea nu va fi influentata in niciun fel de noua administratie.

Militarii romani vor continua sa lupte in Irak si Afganistan impreuna cu cei americani. Daca vor exista fonduri se vor contrui si bazele americane in Dobrogea, daca nu, nu.

Investitiile americane in Romania, intre care cea mai importanta este Ford, vor continua in masura in care criza economica va mai permite acest lucru.

Singurul lucru care tine inca departe Romania de America - obligativitatea vizelor pentru cetatenii romani - ar putea fi rezolvata in viitorii 4 ani, adica in timpul primului mandat al lui Obama.

Daca nu, va urma un al doilea mandat al lui Obama sau al altcuiva. Acest lucru nu inseamna ca Adminstratia Obama se va interesa mai putin decat Administratia Bush de Ucraina sau Georgia, de Pakistan sau de Columbia.

O va face insa doar in masura in care i-o va permite lupta cu criza economica.

In Romania unii dintre noi am fost martori ai miracolului prabusiri lui Ceausescu si al comunismului, ceea ce a urmat nu a fost insa intotdeauna un final cu happy-end.

De aceea, privind la inscaunarea presedintelui de culoare Barack Obama sa ne bucuram de miracol, dar sa ramanem sceptici si pragmatici.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9025 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
un roman
rank 2
deceptie...
Dupa cum s-a vazut, multimea era alcatuita dintr-o majoritate coplesitoare de negri. Asta nu va spune nimic?
Un mic procentaj din pupulatia caucaziana a fost impresionata de alegerea unui presedinte negru- la criza in care este America populatia l-ar fi ales si pe Osama.Din "pacate" nimic si nimeni nu are rezolvare la aceasta criza deocamdata(shi.t is gonna hit the fan). America trebuie sa invete sa stea in banca ei si sa nu se mai bage pe unde nu-i fierbe oala prin lume.
PS: Am ajuns si in ziua in care vad un musulman care jura cu mana pe biblie.
b_smart
rank 1
B.H. OBAMA
nu musulman !!!!!!! e un crestin !
Gica cu drag!!!
rank 1
Ia contrazice-ma bai cre(,)tinule!!! (,) = sh
1.) Selma Got Me Born - NOT EXACTLY, your parents felt safe enough to have you in 1961 - Selma had no effect on your birth, as Selma was in 1965. (Google' Obama Selma' for his full March 4, 2007 speech and articles about its various untruths.)

2.) Father Was A Goat Herder - NOT EXACTLY, he was a privileged, well educated youth, who went on to work with the Kenyan Government.

3.) Father Was A Proud Freedom Fighter - NOT EXACTLY, he was part of one of the most corrupt and violent governments Kenya has ever had.
4.) My Family Has Strong Ties To African Freedom - NOT EXACTLY, your cousin Raila Odinga has created mass violence in attempting to overturn a legitimate election in 2007, in Kenya. It is the first widespread violence in decades. The current government is pro-American but Odinga wants to overthrow it and establish Muslim Sharia law. Your half-brother, Abongo Obama, is Odinga's follower. You interrupted your New Hampshire campaigning to speak to Odinga on the phone. Check out the following link for verification of that....and for more.

Obama's cousin Odinga in Kenya ran for president and tried to get Sharia muslim law in place there. When Odinga lost the elections, his followers have burned Christians' homes and then burned men, women and children alive in a Christian church where they took shelter.. Obama SUPPORTED his cousin before the election process here started. Google Obama and Odinga and see what you get. No one wants to know the truth.

5.) My Grandmother Has Always Been A Christian - NOT EXACTLY, she does her daily Salat prayers at 5am according to her own interviews. Not to mention, Christianity wouldn't allow her to have been one of 14 wives to 1 man.

6.) My Name is African Swahili - NOT EXACTLY, your name is Arabic and 'Baraka' (from which Barack came) means 'blessed' in that language. Hussein is also Arabic and so is Obama.

Barack Hussein Obama is not half black. If elected, he would be the first Arab-American President, not the first black President. Barack Hussein Obama is 50% Caucasian from his mother's side and 43.75% Arabic and 6.25% African Negro from his father's side. While Barack Hussein Obama's father was from Kenya, his father's family was mainly Arabs.. Barack Hussein Obama's father was only 12.5% African Negro and 87.5% Arab (his father's birth certificate even states he's Arab, not African Negro). From....and for more....go to.....

http://www.arcadeathome.com/newsboy.phtml?Barack_Hussein_Obama_-_Arab-American,_only_6.25%25_African

7.) I Never Practiced Islam - NOT EXACTLY, you practiced it daily at school, where you were registered as a Muslim and kept that faith for 31 years, until your wife made you change, so you could run for office.

4-3-08 Article 'Obama was 'quite religious in islam'' http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=60559

8.) My School In Indonesia Was Christian - NOT EXACTLY, you were registered as Muslim there and got in trouble in Koranic Studies for making faces
Gigi Contra
rank 3
Asta ai luat-o de pe site-ul de campanie republican?
Pai, campania s-a terminat. Ar cam fi cazul sa inchida si site-ul ala ca toti KKK-istii si-ai descarcat ce aveau nevoie pentru a-si alimenta ura pe 4ani.
====
rank 1
Bai contre
Esti sigur cand spui "4 ani"?
Bibita
rank 1
unui roman
Ba baete nu le ai le cam incurci la religie,ar trebuii sa-ti spui;un roman prost;
lucian1
rank 1
PS
Si am ajuns in ziua in care orice roman inept se crede barosan. Daca erai platit la ineptiile debitate erai miliardar! E totusi dreptul tau! Iar treaba cu "un roman" ar putea fi la fel de bine un spanac sau un bondar. Nu mai are nimeni nume sau va e rusine de ele?
opus9
rank 5
Statra de asediu ... in viziunea lui Bogdan Chiriac, !
Am trait momente de limpede emotie la instalarea noului presedinte al Statelor Unite, Barack Obana, nu la fata locului ci in fata televizorului ! Nu am vazut in viata mea un spectaco; al publicului mai rasunator si mai incarcat de entuziasm ca acum ! si Am inteles inca odata de ce americanii sant americani ! A fost o sarbatoare extraordinara a poporului american ! Spectacolul lumii este fascinant si in acelasi timp cat se poate de adevarat! Sigur ca nu lipseste untul de pe masa copiilor americani si sigur ca nici in Statele Unite nu va fi usor, dar Statele Unite nu cunosc criza lui Bogdan Chiriac si nici el nu cunoaste criza din Statele Unite !

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, al dumneavoastra Opus9, va spune tuturor, sa auzim numai de bine !
Fotograf74
rank 1
informeaza-te
informeaza-te dupa surse credibile, nu din zvonuri anti-semite si rasiste. In plus, chiar daca ar fi fost un musulman, care este problema ta? Daca este negru, nu este
tot om? Atata timp cat dovedeste ca este o persoana de incredere, cu potential intelectual, carismatic, un om care are o cultura solida, un cod moral si de conduita responsabila, Obama este un om respectabil si este posibil sa se dovedeasca un presedinte demn de respectul nostru.
In fine, daca ai putina deschidere de minte si daca vei judeca dincolo de perspectiva anti- semita si rasista, vei intelege pasul important in istorie facut de americani prin alegerea unui presedinte afro-american. Este dovada ca democratia, sistemul democrat functioneaza, ca oamenii isi pot dovedi valoarea si isi pot realiza visele, drumul in viata, fara sa se mai gandeasca la faptul ca probabil, din cauza culorii pielii, din cauza religiei pe care o practica sau nu, din cauza clasei sociale ..., nu va reusi niciodata sa ajunga acolo unde si-a propus. Este dovada ca, in fine, oamenii au reusit sa se vada egali.

Obama nu este doar presedintele SUA, este un simbol, simbol al egalitatii intre oameni, al sperantei.

Probabil nu va reusi sa rezolve toate problemele politice, economice, sociale, ecologice ... cu care ne confruntam la ora actuala, dar un lucru e sigur, el este cel care i-a pus pe toti in miscare, fiecare dintre noi ar trebui sa incepem sa gandim ca avem posibilitatea de a actiona, de a face ceva pentru noi, pentru cei de langa noi, pentru locul in care traim, pentru planeta. Putem depasi criza economica ... putem depasi criza politica, conflictele politice si economice, dar trebuie sa ne eliberam de prejudecati si sa avem incredere in noi si in ceilalti.
88...adica "HH"
rank 1
bine bai chirech...
...te punem pe tine si pe cei de la antene si in mod sigur voi rezolvati problema...
Gramatovici
rank 1
OBMA
Oprah Winfrey si George Clooney,pai daca astia sint bastonul de sprijin a lui Obama s-a terminat cu criza si problemele SUA.Ba nea Chiriacescu matale nu-ti mai sta capul la ziaristica ci cum sa-ti inmultesti mil.de euro.NE LASI.
88...adica "HH"
rank 1
bine bai chirech...
...te punem pe tine si pe cei de la antene si in mod sigur voi rezolvati problema...mare *** de om esti...
NANOTITANUL ANALISTUL NATIONAL DE LA GAGESTI
rank 1
UN OM CARE AVEA SOTIA LA MATERNITATE
da telefon sa intrebe daca aceasta a nascut si de care sex este copilul .
O infirmiera ii raspunde ca a nascut si ca este baiat ori fata .
Ca infirmiera face si marele analist national pro-vest-via Moscova pus de iluminati sa ne desluseasca mersul vremurilor .
Tot el ne-a spus ca Putin a oferit Romaniei o cantitate neprecizata de flegme daca va amintiti si desi lucrurile sunt acum lamurite , el tace ca grasunul in fundul cotetzului .
Buna meseria asta de tulburat apele si de agitat soarecii prinsi in sac ! Usoara si aducatoare de milioane de coco , mai draga !
Nu inteleg sub nici o forma cum stii ce va fi in timp ce nu stii ce a fost , ca de exemplu , cine-a tras in noi dupa 22 . Sa ma ierte Marean , dar miroase a ghicitoare tziganeasca .Iti ghiceste cu precizie viitorul , dar niciodata trecutul .
Liviu Chilian
rank 1
Frati Romani si alogeni patrioti(cat de cat)
Se intampla in 1985. Eram in tara. Vedeam, simteam, ca "diriguitorii" momentului sfideaza paranoia - vegetau in paralel cu realitatea -, "diriguitori" pe care, totusi, ii intelegeam - voiau sa faca bici din ***, si sa'l si faca sa...pokneaska(*** ce, in final, a...explodat, in 'Decembre' Fatific). Din pozitia mea de tanar Roman umil, introspect, mai mult taranist decat 'muncitorist', nemaiputand sa accept incercarile smintite de 'paranoicizare' a 'tutlor' Romanilor, am reactionat in scris catre 'inteleapta' conducere. Boy! Cum ar exclama un American(adevarat). Ce greseala! FATALA! Dupa douasprezece luni de lupta intelectuala cu kirieakii timpului, am fost desfiintat ca fiinta umana; iar dupa alte sapte luni, in primavara 1987, am EVADAT din tara mea iubita! Uimitor de sinonim, acum, la cincizecisipatru de ani, sunt fortat sa traiesc o a doua tragedie, in tara de adoptie, din cauza unui subiect 'ceausescist'; subiect dezbatut, printre altii, si de acest moron mediopat/kkapitalist feroce(cu statul), Kireakis. Frika, teama INTRUSILOR de totdeauna, a fost indusa de Opinia Publica necenzurata, de nestapanit. Este cazul si cu acest Tzigan-Irlandez-Arab facut Fuhrer de catre Sionistii Criminali Financiari. El si Zsidanii din culise stiu ca majoritatea il dispretuieste. Ce'i de facut?, s'au intrebat criminalii morali. Well! Let's try(Sa incercam) cu propaganda cea de toate zilele. Asa a ajuns si acest LEFEGIU globalist sa polueze site-ul; intreprindere pe care, personal, n'o condamn - "Dati'le posibiliatea sa ne INCITE pe noi, antiglobalistii, si veti constata urmarea". Decadenta Imperiului Roman a inceput cu... "Septimius Severus was born and raised at Leptis Magna (modern Libya, southeast of Carthage, modern Tunisia, North Africa). Severus came from a wealthy, distinguished family of equestrian rank. Severus was of Italian Roman ancestry on his mother's side and of Berber[1]/Punic[2] [3] ancestry on his father's. Little is known of his father, Publius Septimius Geta, who held no major political status but had two cousins who served as consuls under emperor Antoninus Pius. His mother, Fulvia Pia's family moved from Italy to North Africa and was of the Fulvius gens, an ancient and politically influential clan, which was originally of plebeian status. His siblings were a younger Publius Septimius Geta and Septimia Octavilla. Severus’s maternal cousin was Praetorian Guard and consul Gaius Fulvius Plautianus. In 172, Severus was made a Senator by the then emperor Marcus Aurelius. In 187 he married secondly Julia Domna. In 190 Severus became consul, and in the following year received from the emperor Commodus (successor to Marcus Aurelius) the command of the legions in Pannonia.
On the murder of Pertinax by the troops in 193, they proclaimed Severus Emperor at Carnuntum, whereupon he hurried to Italy. The former emperor, Didius Julianus, was condemned to death by the Senate and killed, and Severus took possession of Rome without opposition."
lucian1
rank 1
Problemele Americii...
..sunt minore in comparatie cu cele pe care le ai tu Liviule!!!! Ai trait degeaba in SUA caci nu ai invatat nimic. Mai bine ramaneai la Cuca Macaii ca tot acolo erai. SIncer, tu mai si citesti ce scri sau deschizi robinetul si ce iese, iese. In locul tau mi-ar fi jena. Ca sunt o gramada de frustrati tineri care gandesc asa treaca mearga caci au timp sa invete; dar tu, om in puterea varstei? America s-a descurcat inaintea ta, in timul tau si se va descurca in continuare si dupa tine.
Iar a te da mare erou al luptei anticomuniste, tu care la pasopt ai scris scrisori.....e jenant.
Liviu Chilian
rank 1
Luciudian1 si des-CURKKAREALA "Americii"
Multumesc astrelor ca m'au adus pe "lume", de ziua Lui, a Prozatorului,Romancierului fara egal; Morometzeanul nostru cel de toate zilele. Nu mi'am putut stapani rasul, sanatos, zgomotos, cand am citit "perla" ta: "Amerikka s'a descurkkat". Un proverb romanesc spune: "rad si curcile de tine".
Lucian1
rank 1
Liviutz mama
"Cainele moare de cale lunga si prostul de grija altuia" ASTA e PROVERB- "Invătătură morală populară născută din experientă, exprimată printr-o formulă eliptică sugestivă, de obicei metaforică, ritmică sau rimată; zicală, zicătoare." Treaba cu curcile este mai degraba o vorba din popor. Care popor, decizi tu. Care este.
Aici ma opresc.
vasile2
rank 1
Liviule esti jenant,,,,,imi pare rau daca esti un anticomunist,,,,,
dar nai cum sa intelegi AMERICA E PREA COMPLEXA PT TINE,,,,DAR si pt.cjiriac,si cam majoritatea analistilor politici romani,,,,si e si normal sa nu intelegeti,,cu mentalitatea romaneasca,,
qaz
rank 1
prostie
:)))) Nu sunt specialist, dar articolul asta e evident printre cele mai proaste pe care le-am citit de multa vreme!
un analist
rank 1
mai invatati gramatica
Daca un afro-american a ajuns presedinte al Statelor Unite, atunci americanul mijlociu va stii sa infrunte criza si sa o invinga. Sigur ca se poate spune ca de 8 ani America se afla implicata in razboiul antiterorist.
VA STII nu se scrie cu DOI II
Michiduţă
rank 1
nu are timp
e prea ocupat sa fie ingamfat si sa faca pe importantul
raduCLE
rank 1
taci
nu mai zi...stii tu?
candva_roman
rank 5
la pomul laudat...
eu cred ca omul B.O. devine presedintele B.O. si ca urmare are loc un soi de mutatie... ii ca o iluminare ...are omul acces la multe informatii-vede prioritatile si din alte perspective... ii din ce in ce mai mirat de el insusi. Ca urmare a celor spuse va asigur ca o sa observati daca urmariti atent schimbarea ...Presedintele american are belele sale si imi oare ca ii un bilet de CEC emis in alb de catre poporul american... o sa fie interesant...
pt. candva_roman
rank 1
N'ai vrea sa redevii roman si sa scrii prin Rusia , Somalia , Etiopia........? Ce bine ar fi ! Un gelu mai putin !
.
Adevarul e ca
rank 1
fiecare om are dreptul sa creada ce vrea, sa scrie ce vrea sa-si schimbe numele sau hainele mai rar naravul asta nu inseamna ca tot ce zboara se mananca.
fnc
rank 1
Daca Obama ar fi candidat in Romania , n-avea nicio sansa...
Cu trimiterea la munca , la cercetare , la inovare , cu "prin noi insine" , fara marirea pensiilor , fara dublarea salariilor in invatamant , sanatate , administratie , ar fi avut soarta lui Ratiu , ar fi fost scuipat si injurat si chiar batut dar nu cu pantofii...Diferenta intre popoare , nu este data numai de conducatorii lor , ci de ele insele...Mare diferenta intre poporul american si un "stupid people"!!!...Obama ii indemna la munca , "la lupta " , iar ei il aplaudau si-l ovationau !!!....Sa nu va mirati daca in timpul mandatului Obama , americanii vor ajunge pe planeta Marte...
Domnului fnc
rank 1
FELICITARI DOMNULE PENTRU ADEVARUL COMUNICAT DE D-v . !
Japonia nu are nici un fel de bogatie naturala . Nu are nici macar zacaminte de sare , de care noi avem ca sa consume lumea in alimentatie vreo 30.000 de ani.
Am avut pana au furat borfasii comunisti ajutati de "statul de drept" a lui Iliescu mai multe bogatii si resurse decat Anglia si Germania impreuna .
Putem hrani cu pamantul nostru fara a-l forta , 60-70 milioane de oameni .
Cu toate astea crapam de foame , frig ,de mizerie si de bolile saraciei unde suntem capioni .
Dar avem cel mai lung carnatz din lume !!!!!!!
cine_va
rank 1
!?!?
... dar Videanu de ce a scos bordurile de granit si le-a inlocuit ?!?!
fara nume
rank 1
subscriem la opinie mai ales fraza de mai jos :
"Cu toate astea crapam de foame, frig, de mizerie si de bolile saraciei unde suntem capioni." si toate astea datorita (din cauza) - 322 (ilici - nastase - trariceanu -etc.) Doamne dar rau am ajuns !!!!!!!!!!!!!!!
MUCALA
rank 1
UN PRESEDINTE ACTOR
Nu cred ca esste cazul sa- l felicitati pe acest smecher si nici pe altii ca el .
Cei mai multi s-au indreptat catre politica si afaceri lasind munca pentru fraieri.
Dupa zelul cu care dau astia din gura ai spune ca de ei depinde soarta intregii omeniri .
Americanii insasi si-au ales drept presedinte un orator facind un mare spectacol din asta ,pentru a vedea intreaga omenire ca nici vorba de criza .
Criza economica exista este profunda si strcturala si s-a acumulat in timp, produsul lor intern brut fiind in principal bazat pe exort de tehnologie si speculatii financiare .

Ceea ce trebuie facut ,stiu ei mai bine ,numai cu impresie artistica ,punind actori drept presedintinti... ,asta e apa de ploaie.
Daca noi nu sintem prea entuziasmati atunci cind ne alegem conducatorii, nu ar fi mare lucru , dar faptul ca ne lasam pacaliti cu atita usurinta nu ne face decit sa acceptam suprematia unor paraziti ,cu consecintile de rigoare.
akaofi
rank 1
daca d-nul B.H.Obama era ales in Romania ...
... ce curatenie ar face daca ar fi sa se descotoroseasca de 322 (lepre ca ilici - nastase - tariceanu si altii de teapa lor) !!!
HAI LA LUPTA CEA MARE // HOT CU HOT SA NE UNIM !
rank 1
CITEZ DIN DISCURSUL LUI OBAMA :
"Cei care incurajeaza coruptia se afla de partea gresita a istoriei"
Ati auzit guzganilor rozalii , balaoachesilor cu matusi de prin Georgia , cominternistilor care popovaduiti democratia originala a iadului si jafului, securistilor cu papioane care va dati urmasii Bratienilor,............?
pentoff
rank 1
suscriem la opinie !!!!!!!
1000 de voturi pozitive pentru akaofi !!!!
...
rank 1
e
subscriem !!!!!!!!!!!!!!!!
IDEM
rank 1
LA PRESEDINTELE ACTOR
SMECHERUL ERA BOGDAN CHIRIEAC
Brukan
rank 1
Oare
La noi daca punem pe scaunu prezidential un BULIBASA vom avea parte de o JUDECATA TI_GANEASCA PUBLICA. Va dati seama executam public CLANU LU ILIESCU, MAZARE, MITREA.... Vom avea atit si_nge incit sa scriem pe fiecare gard de ci_mitir DESTEAPTA-TE ROMANE.
Birladeanu
rank 1
E de inteles
Vor exista si opozanti. Ca altfel nu avem o DEMOCRATIE AUTENTICA. Vor completa cu cuvintele AM INVINS urmat de semnu acela cu doua coarne.
Moldoveanu
rank 1
Train-do speran-do murin-do cacan-do !
La ora 11 ,ora Coastei de Est ,am fiert o oala de vin rosu cu mirodeniile traditionale si m-am instalat sa vad Circul cu Messia din fata Capitoliului.
Marturisesc ca de 30 ani de cind sint prin preajma,am asistat la inscaunarea lui Reagan,Bush 1 si 2 ,Clinton.
Dar nebunia evenimentului a intrecut orice masura.Fiecare post de Tv.nu mai termina cu elogiile si interpretarile la adresa "ALESULUI".
Da,parea regia lui Spilberg la patrat.Au fost momente emotionante !Bilbieala Regelui la depunerea juramintului( subiectul demonstrind ca nu-i capabil sa repete,un punct bun pentru un mare vorbitor liber),fostul vice-presedinte in fotoliu rulant,Ted Kenedy in drum spre lumea cealalta,isteria generala etc.
Nu stiu ,cit se poate cere de la o singura persoana ?
Pare o speranta ce frizeaza absurdul,dar de la un Messia te poti astepta la orice.
Am asistat acum 12 ani la o ceremonie VODOU in Haiti si am gasit ca atmosfera irealista se asemana.Nu mai lipsea decit un cocos care sa fie sacrificat,ca de "POSEDATI" dadeai la orice pas.
Visul American s-a transformat intr-o speranta Americana.

Sa speram ca se va realiza !Spre binele intregi omeniri,pentru ca daca NU ,ei ne vor trage si pe noi in INFERN !

in coma,
lui Moldoveanu
rank 1
VEZI CA MIRODENIILE AU FOST BALARII DE LA SAMANI
si acum esti zombi .
Poate-ti revii .
dragosDen
rank 1
Moldovene, esti de 30 ani plecat si tot nu intelegi engleza bine...
... ca daca aveai idee de engleza iti dadeai seama ca Roberts a luat-o pe aratura si Obama a zis exact ce ar fi trebuit sa zica. Probabil ca avea morcovu ca o sa fie schimbat. Uite si un link aici, daca nu intelegi iti traduc eu. Mai fierbe-ti o oala de vin, sa ai o scuza macar.
tot de aici
rank 1
Roberts
Roberts e ales pe viata .. nu poate Obama sa il schimbe.
DragosDen
rank 1
dar totusi...
E numit pe viata, dar poate sa resign el, sau sa fie "impeached" de house si "convicted" de senat.
lucian1
rank 1
Ptr Moldoveanu..
In urma a multi ani de cercetari a unei echipe de cercetasi cercetatori din Anglia s-a constatat ca vinul fiert, indiferent de mirodeniile folosite NU vindeca prostia. Iar cafeaua este si buna si rea.
DragosDen
rank 1
Analist de *** ce esti...
"De aceea, privind la inscaunarea presedintelui de culoare Barack Obama sa ne bucuram de miracol, dar sa ramanem sceptici si pragmatici." De-aia Romania e o tara de 2 lei, pentru ca toata lumea e sceptica si pragmatica, la indemnul unor lachei ca tine.
Obama e presedinte si intimplarea face sa fie de culoare, majoritatea l-au votat pentru caracterul lui si pentru ca au fost inspirati de el, nu pentru ca e de culoare.
reah
rank 1
subscriem !!!
excelenta opinie !!!!!!!!!!!!!!!!
amorphea
rank 1
...
Ce se intampla fratilor, v-ati *** cu totii? habar nu mai aveti de limba romana..ce acorduri, ce gramatica..ehei! daca se poate si fara de ce nu? Da chiar nu-mi vine sa cred ca articolul e semnat de Bogdan CHIRIEAC sau daca e acelasi Bogdan CHIRIEAC pe care il stiam :| :| :|
Tralala
rank 1
Obama - miracol sau cosmar
Daca nu v-ati intrebat asta de fiecare data cand a castigat Bush alegerile...cred ca acum faceti valuri degeaba. Ce e iar culmea e ca toata lumea il vede negru cand defat el e si pe jumate alb.
bogdan camionagiul
rank 1
Grea caciula pentru omuletul asta!
Ca-i muslim sau nu, ca e budist de duminica a shaptea, nu stiu cata relevanta are! SAU ARE????
Dar, dupa mintea mea cea putintica, sunt prea multe sperante puse intr-un singur omulet!
Poate-i un tip serios si adunat, care nu vorbeste mult dar face multe.
Poate cand a jurat pe Biblia tinuta de propria sotie, chiar a SPUS CE VROIA SA SPUNA! E greu sa stii ce-i in mintea omuletului!
Dupa ce candidaturi bune inainte nu s-a facut nimic-nimicuta altceva decat ca s-au rotunjit interesele unor grupari foaaarte restranse, e greu sa crezi ca omul asta va face MINUNI!
Sunt costuri imense pentru unchiul sam, cheltuite pentru mici grupari exclusiviste de dincolo de marea balta!
Ce va face omul asta pentru singura democratie viabila din lume, ei asta e o intrebare de pus si de gandit la ea!
grecu
rank 1
cosmar pentru intreaga lume!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
lumea o sal plinga pe marele bush....................................
Gigi Contra
rank
Lui Chirieac
Se zice afro-american. Dar prima lui calitate este alta.
Gigi Contra
rank
Lui Chirieac
Se zice afro-american. Dar prima lui calitate este alta.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor