Antonescu: Era elementar sa-i demit pe consilierii lui Basescu, Fota era obraznic

Duminica, 05 August 2012, ora 11:10
8759 citiri
Antonescu: Era elementar sa-i demit pe consilierii lui Basescu, Fota era obraznic

Crin Antonescu a declarat, sambata seara, ca i s-a parut ,"elementar" sa-i elibereze din functie pe consilierii lui Traian Basescu, adaugand ca Iulian Fota, consilier pe probleme de siguranta mationala, era "de o obraznicie iesita din comun".

"In momentul insa in care avem de-a face acum cu o luna si jumatate cu un nou interimat, mi s-a parut elementar sa-i eliberez din functie pe consilierii domnului Basescu. Intre noi fie vorba, mi s-ar fi parut elementar sa demisioneze dansii pentru ca, daca Traian Basescu se intoarce, evident ca si-i poate aduce inapoi", a spus el la Antena 3.

"Am vazut discutii si in legatura cu asta, mai ales un anume Fota, care este de-o obraznicie iesita din comun si care pune in discutie aceasta decizie. Deci sunt consilierii prezidentiali ai lui Traian Basescu, au stat in curte la dansul, pot sta in continuare. Eu am ceva de facut, lucrurile uzuale la care ma ajuta consilieri. Cel putin o luna si jumatate", a completat presedintele interimar.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat vineri decretele de eliberare din functie a consilierilor prezidentiali Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Alexandru Dragoi si Bogdan Manoiu.

Intr-o declaratie pentru NewsIn, Iulian Fota a precizat ca se astepta sa fie eliberat din functia de consilier prezidential, "tinand cont de cat de lipsita de eleganta a fost campania de suspendare".

"Eu ma si mir ca a asteptat pana acum, tinand cont ca eu m-am opus revocarii sefului STS, Marian Opris, in CSAT", a spus Fota, precizand ca presedintele interimar, Crin Antonescu, nu i-a reprosat in fata aceasta pozitie.

"N-are atata curaj. Nici macar nu m-a sunat vreodata. E las si nu o sa faca niciodata chestia asta. Nu e genul de om care sa te cheme si sa-ti spuna 'domnule, ma despart de dumneata pentru ca...' Este un las, un fricos. Daca s-a ascuns el dupa CSAT ca sa-l schimbe pe Marcel Opris, sa am eu pretentia sa-mi spuna mie in fata de ce ma schimba?", a declarat Iulian Fota.

Fostul consilier prezidential crede ca vor urma si alte schimbari. "Vor incerca sa inlocuiasca oamenii pe unde pot sa-i inlocuiasca", a subliniat el.

Intrebat daca Traian Basescu va reveni la Cotroceni, Iulia Fota a declarat ca USL nu-l va lasa pe presedintele suspendat sa revina.

"Cred ca suntem un caz unic in analele stiintelor politice, ca niste autoritati sa conteste propriul proces, organizat de ele. De unde sa stiu eu ce le mai trece astora prin cap? Nu au niciun fel de remuscare, isi infirma propriile decizii. Sunt oameni fara rusine, fara onoare, fara un minim de eleganta, ne putem astepta la orice", a precizat Fota.

Iulian Fota, consilier pe probleme de siguranta nationala a lui Traian Basescu, a fost cel care in sedinta CSAT din 19 iulie s-a opus schimbarii din functie a sefului STS, Marcel Opris.

Presedintele interimar Crin Antonescu a propus in sedinta CSAT din 19 iulie revocarea din functie a sefului STS, generalul Marcel Opris, dupa ce Comisia pentru Aparare din Senat a decis ca prevederile legale au fost incalcate in momentul in care la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu, a fost instalat un sistem de telecomunicatii speciale.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu demitere consilieri Basescu, #Antonescu Fota obraznic , #presedinte