Opinii: Basescu:"I love my country!". Mai putin pe romani

Vineri, 13 August 2010, ora 08:33
3913 citiri
Opinii: Basescu:"I love my country!". Mai putin pe romani
Foto: Daylife

Doza de umanitate a lui Traian Basescu a trecut. Omul este multumit de tara in care traieste si este, probabil, foarte mandru de lectiile socio-economice pe care le tine la radioul public. Sau la televiziunea publica. O doza de impotenta politica, amestecata cu o indiferenta cinica, a fost oferita, in direct, romanilor. Acestor romani carora se pare ca le-a cam disparut cheful de Romania.

Pus fata in fata cu acesti romani, precum jurnalista din Neamt, Traian Basescu incearca sa dreaga busuiocul, in stilul pedelist deja consacrat. Sta putin pe ganduri si raspunde, cu o alta intrebare. O intrebare la care trebuie dat un raspuns, menit sa-l umanizeze. Dansul este mandru de tara lui, iar noi trebuie sa traim o dragoste perpetua cu Romania. Mai stie domnul Basescu ce inseamna cu adevarat Romania? Sau, Romania inseamna, pur si simplu, o frunza aruncata pe un afis?

Poate ca multi dintre noi ne-am trezit de dimineata si ne-am pus in gand sa incercam o noua poveste de dragoste, cu entitatea asta numita "tara". Si ne gandeam cum sa incepem sa o curtam si cum sa avem acces mai rapid la inima ei. Deja, se vedeau cozile interminabile ale petitorilor la usa Romaniei.

Iluzia unui Basescu uman n-a tinut decat o zi. Ne-a dat cu patriotismu-n cap cand a tinut sa ne aminteasca ce norocosi suntem ca am trecut de un rateu. Cine a fost rateul? Sau care? Am ratat tot ce ne-am propus, din 2004 pana astazi, asta e clar. Acesta sa fie marele rateu al tarii? Faptul ca am pierdut aproape 7 ani degeaba? Si urmeaza sa mai pierdem vreo patru.

"Romania este o tara cu credibilitate redusa", ne ameninta presedintele. Se vede, zicem si noi. Se observa, in modul de reprezentare pe plan extern. In afara de chinezi imbracati ca Stefan cel Mare si chinezoaice "intolite" dupa chipul Elenei Udrea, nu ne prea putem lauda cu mari succese. Ptiu, era sa zic "succesuri". Nici macar Victor Orban nu i-a luat in seama bataia prietenesca peste bratul stang.

"Am da o lovitura incredibila, daca am reusi sa impozitam toate veniturile, cu cota unica", afirma presedintele. Loviturile incredibile se dau tot la buzunare! Precum sutii din autobuze. Lovitura incredibila ar fi demisia in bloc a actualei Puteri. Mintea sa te duca cu gandul numai la impozite si deloc la investitii tine de un extremism mental pur. Extrema care nu gandeste, ci doar vorbeste.

Sa-mi iubesc si sa ma indragostesc de tara care se mira cum sa-mi mai ia si ultima firimitura din buzunar? Sa-mi iubesc tara careia-i platesc asigurari de sanatate, dar aflu ca banii se pierd prin nu stiu ce hatisuri? Credibilitatea vine, in primul rand, din actiunile pe care le intreprind guvernantii pusi sa conduca destinul socio-economic al unei tari.

Credibilitate la gandirea de trubadur a domnului Boc? Bajbaieli, cu teancuri de bonuri fiscale si urmariri de manelisti prin boschetii de pe langa cort? O economie capitalista presupune o societate de consum. Asta a fost motorul cresterii economice a Romaniei.

Domnul Basescu propovaduieste impozitarea de-a valma, ca fiind motorul cresterii economice. Domnu' Isarescu, sari pe televiziuni!

"Sa ai forta sa iti sacrifici voturi", mai spune Basescu. Forta pe care el n-a avut-o, inainte de alegeri, cand "tralaluia" ca Romania nu va fi lovita de criza. Acum incearca sa adauge un dram de "impopularitate" asupra propriei persoane.

Pomenirea numelor lui Nush si Felix ne aduce iar in lumina un presedinte care ascunde sub pres toate greselile domniei sale. Vina data la infinit pe Nush si Felix nu face decat sa victimizeze doua personaje, care nu merita atata mila din partea cetatenilor. Dar oamenii sunt niste victime care se regasesc in Vantu si Voiculescu. Presedintele da in noi, da si in ei. Deci sunt de-ai nostri.

E trist ca am ajuns sa ne raportam la societate, punand in balanta antipatia pentru SOV si cea pentru Basescu. La fel si in cazul lui Patriciu si Voiculescu.

"Eu nu sunt Guvern, eu nu sunt Parlament", striga Basescu. Odata, le-a cerut romanilor toate aceste institutii si a promis multe. Acum, le are si spune ca nu poate. "Daca traim in tara asta, suntem datori cu un impozit". Dar, le mai stim noi, oare, numarul? Cate taxe si impozite avem pe cap?

Este vara si, dupa cum spunea domnul Videanu, "caldura face rau". Poate ca si domnul Traian Basescu a stat prea mult in soare si a simtit nevoia sa se racoresca. Si ne-a infierbantat pe noi. Si televiziunile celebrilor Nush si Felix. Carora le creste audienta, punctele de rating si cota de piata. Iar Nush si Felix fac bani frumosi de pe urma debitatiilor basesciene.

Mai bine taci domn presedinte. Ne imbolnavim si ajungem la farmaciile, unde nici macar medicamentele nu ni le mai permitem.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu, #Traian Basescu voturi, #Basescu impozit, #Traian Basescu dragoste , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Musiu Liviu Anghel --- urat caracter mai ai . Sa-i atribui asa , cu de la tne putere Presedintelui ce ti se nazare tie -- denota lipsuri mari , nene .