Dupa 6 decembrie - Romania viitorului trecut

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 12:07
3902 citiri
Dupa 6 decembrie - Romania viitorului trecut

Vom fi votat deja duminica. Va fi castigat cineva. Oricine va fi sa fie presedinte insa, nimic altceva nu se va fi schimbat in Romania. In locul celor de acum vor veni ceilalti. Iar daca nu va fi sa plece acestia, ceilalti o vor duce la fel de bine si de acum incolo, oriunde ar fi sa fie.

Caci, dupa 6 decembrie, imediat a doua zi, totul va reintra in normalul pe care l-am trait si in cei 20 de ani de la Revolutie. Aceleasi probleme, aceeasi coruptie, politicienii vor prospera la fel de bine si frumos, fie la putere, fie in opozitie, iar clanurile transpartinice de afaceristi vor roi la fel ca si pana acum in spatele tuturor partidelor si politicienilor.

Indiferent ce va decide votul nostru, ziua de 6 decembrie nu ne aduce nimic nou cu adevarat. Practic, nu avem de ales, nu avem nicio optiune in adevaratul sens al cuvantului. Nefericirea acestei zile este ca practic nu ai libertatea de a alege. Nu poti sa iti spui ca alege intre bine si rau. Sau intre mai putin rau si un rau mai mare. Nu exista intre. Cu totii suntem fortati, unii inconstient ce-i drept, sa punem stampila intr-una din cele doua casute pentru a NU o pune in partea cealalta. Nu pentru ca ai avea vreun motiv sau vreo ratiune pui stampila intr-o parte, ci pentru ca vrei sa pui capat unei perioade.

Geoana a avut farmecul sa isi anihileze toate ratiunile pentru care ar fi putut fi votat, fara ca cei care aleg sa puna stampila pe dansul sa o faca doar ca sa ii dea astfel un vot negativ lui Basescu. In acest moment, Geoana este doar o eticheta, iar aici chiar nu ma refer deloc la cea pusa de Iliescu, el reprezinta acum doar sfarsitul lui Basescu, un vot negativ la mana a treia sau a patra chiar. Caci, cine voteaza impotriva lui Basescu nici macar nu il mai alege pe Geoana, ci, poate, pe Crin Antonescu, pe Iohannis Klaus, pe Ilie Nastase, marea alianta PSD-PC-PNL-UDMR-minoritati, ipotetica liniste in defavoarea scandalului si crizelor fara sfarsit, etc...

Cine voteaza cu Basescu face aproape aceeasi alegere ca si in cazul lui Geoana. In sensul ca astfel sanctioneaza greselile, gafele, erorile, compromisurile si trecutul immoral care se ascund toate atat de fatal in spatele lui candidatului Mircea Geoana. Nu stiu cati il vor vota pe Traian Basescu altfel decat pentru a sanctiona astfel oferta slaba a celeuilalt candidat.

Dupa 7 decembrie, indiferent de cine va castiga alegerile puteti sa fiti siguri ca dumneavoastra, cei care ati pus atat de mult suflet si patos in aceste saptamani nebune de campanie, veti fi uitati treptat dar sigur. Din primele zile dupa anuntarea castigatorului interesul national va fi uitat, doctrinele si aliantele, juramintele si promisiunile vor fi cazute toate in derizoriu deja. Veti primi cu totii multumiri duminica, pe 6 decembrie, la ora 21.00

Dupa acest moment, urmeaza momentele lor. Pentru mult timp noi, cei in jurul carora s-au invartit toate actiunile lor, tot circul lor facut doar pentru noi, pus in scena si regizat pentru vrajirea noastra, noi vom fi din nou parasiti, uitati si pacaliti. Puteti sa fiti siguri ca dupa 6 decembrie nimeni nu va mai invoca dorinta dumneavoastra pe care ati exprimat-o prin vot, nimeni nu isi va mai aduce aminte de ce v-a promis, totul se va face in functie de interesele lor.

Stiind acest lucru atat de bine, devine oarecum ironic si sarcastic din partea sortii sa ne rada atat de mult si tare in fata. Stim ce va urma, dar nu avem cum sa votam pentru a ne schimba cumva soarta. Ramane sa ii vedem cum, de luni, nimeni nu va mai veni sa ne jure, cu mana pe Biblie, daca a facut sau nu ce ne-a spus de o mie de ori in cele cateva zile de camapanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#alegeri prezidentiale 2009, #alegeri decembrie 2009, #alegeri 6 decembrie, #Romania viitorului trecut , #presedinte
Comentarii
Poza xilopolous
xilopolous
rank 5
Noi romanii, vom fii beneficiarii de maine a schimbarii de azi! Votati Mircea Geoana!
Poza gelu
gelu
rank 1