Editorial: Presedintele catre investitori: Sunt in pielea goala!

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 08:32
2562 citiri
Editorial: Presedintele catre investitori: Sunt in pielea goala!

Ce si-or fi spus investitorii straini auzindu-l pe presedintele Romaniei cum declara incapacitatea statului de a pune cap la cap mecanisme de natura sa insanatoseasca economia sau, daca nu-i poate da un algocalmin, macar sa-i lege capul cu o naframuta?

Ca altfel nu pot sa interpretez bocetul. Incompetentii de la Curtea Constitutionala au impins Guvernul la cresterea TVA, de aici prabusirea consumului si reducerea activitatii unor producatori. In plus, 1,6 milioane de romani lucreza la negru, iar bancherii ezita sa dezlege pusculita pentru IMM-uri. E naspa, noua toate ni se intampla.

Doar ca nu de explicatii au nevoie investitorii. Ci de asigurari ca-si pot face planuri de afaceri.

Faptul ca CCR este "o institutie penibila" si nu lasa Guvernul sa slobozeasca nu naveta spatiala pe orbita, ci caruta pe drum, nu este de natura sa determine deblocarea investitiilor. Ii lasa rece.

In ochii oamenilor de afaceri straini suntem niste incapabili indiferent de cauze, ei nu au venit in Romania la simpozion. Formula de desemnare a magistratilor CCR nu se afla in vigoare de duminica, ora 15, si nu a impus-o FMI.

A servit cat a servit clasei politice, dar in momentul cand magistratii si-au vazut pensiile in pericolul de-a nu mai putea asigura retrageri cu torte in insule nu au mai aratat cuvenita recunostinta pentru sinecuri.

Natura umana nu tine mereu cont de interesul national, si asta ar trebui sa o stie presedintele cel mai bine.

Traian Basescu a pronuntat adevaruri dureroase. Am cazut in cap si cucuiul este atat de mare incat ne lasa fara soare. Doar ca nu cred ca era cazul sa ofere investitorilor perspectiva de-a nu avea perspectiva - daca a priceput cineva altceva, felicitari! Mie mi-au trecut prin fata ochilor doar imagini cu dregatori care se infatisau Inaltei Porti in pielea goala si se scuzau pentru lipsa de barbatie prin faptul ca afara-i frig.

Mai ales ca oamenii de afaceri straini sunt la curent in detaliu cu ce ne poate pielea. In evaluarea efectuata de Banca Mondiala in sistemul nostru de finante, evaluare prezentata de "Gandul", se arata ca "Romania are un buget de venituri si cheltuieli nerealiste care duce lipsa de credibilitate, cea mai mica absorbtie a fondurilor europene, o administratie fiscala teritoriala care creste costurile de colectare si care ar trebui inlocuita cu un sistem informatic bine pus la punct si un call-center".

Aa, e Banca Mondiala, institutia care are ca scop inrobirea tarilor slab dezvoltate prin crearea unui sistem de dependenta financiara menit a servi corporatocratiei? Sunt de acord. Dar in ciuda agendei ascunse, expertii BM au pronuntat un adevar.

Si totusi, care a fost scopul discursului lui Traian Basescu?

Am aflat ca Guvernul este subminat de CCR, ca trimitem oameni in somaj, ca speram sa oferim predictibilitate, ca nu putem accesa bani de la BEI din cauza deficitului dar ca mai incercam, ca dezechilibrul nu a fost creat de actuala putere, care a gasit doua treimi din bani alocati cheltuielilor sociale si aparatului bugetar, ceea ce fara performanta economica este imposbil. O serie de neputinte.

Dar... sa citim inca o data discursul de pe site-ul presedintelui si sa analizam actiunile recente. Moratoriul, asta era. Seful statului isi doreste sa convinga populatia de buna sa credinta si "marturiseste" ca e naiv crezand ca partidele (a se citi "opozitia") se gandesc la interesul national: "Am cazut in plasa incercarii de a rezolva politic, de a da o solutie partidelor parlamentare". Traian Basescu n-a glasuit pentru investitori.

S-ar putea, deci, sa vina momentul cand va afirma ca a fost victima a increderii sale in oameni. Si ca tare s-a inselat! Nu va dau lacrimile? Hai ca e simpatic. Gooool Baaseescuuu!!!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Basescu investitori, #criza economica Romania, #investitori straini Romania , #presedinte