Opinii: Basescu, o pleasca prea mare pentru Romania

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 06 Iulie 2010, ora 18:52
10306 citiri
Opinii: Basescu, o pleasca prea mare pentru Romania
Foto-montaj: Ziare.com

S-a demonstrat deja ca presedintele este o pleasca pentru PD-L, insa acum a sosit momentul in care suntem pusi in fata unui nou adevar - Traian Basescu a devenit o pleasca prea mare pentru aceasta natiune.

Manifestarile din ultimele zile ale presedintelui nostru ne forteaza sa acceptam aceasta situatie, chiar daca multora nu le va conveni. Traian Basescu pur si simplu si-a depasit momentul istoric, si-a ars toate etapele si a trecut in secolul urmator inaintea tuturor contemporanilor sai.

Nimic nu il mai multumeste, nimic nu ii mai este pe plac, totul este gresit, totul este stramb in jurul sau. Toti suntem prosti, ba chiar suntem de-a dreptul idioti, mai ales daca nu suntem de acord cu domnia Sa.

Politicienii? O zoaie pe geamul societatii romanesti. Ziaristii? O vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale, o gasca de flamanzi vanduti mogulilor (in stare de orice pentru a-si atinge tinta). Parlamentul? O imensa pierdere de timp si bani, o imensa hoarda de puturosi care dorm la munca si muncesc dormind. Pe scurt, o inutilitate care trebuie zdruncinata din temelii, redusa, taiata, injumatatita.

Pana de curand, presedintele nostru s-a oprit aici cu delimitarile fata de ceea ce nu reuseste sa se ridice la inaltimea viziunii si intelepciunii sale. In ultimul timp, din nefericire pentru acest neam mic si ingust in viziune si emancipare, lui Traian Basescu i s-a largit orizontul pe care trebuie sa il educe. Inclusiv, s-a marit si distanta dintre aura sa vizionara si micimea sufleteasca si intelectuala a romanilor.

A inceput cu bugetarii - acel Gras care se cocoata in spatele Slabutului, sugrumandu-l si sufocandu-l cu puturosenia sa. Astfel au ajuns, deodata si pe nesimtite, bugetarii sa fie dusmanul numarul unu al poporului, al majoritatii muncitoare, care duce greul crizei in carca. Surprinzator, marele Traian al Romaniei nu s-a oprit aici si si-a continuat drumul catre emanciparea si reformarea statului. Cea mai recenta etapa din ciclul prezidential - admonestarea poporului.

Presedintele a ramas acum singur si se lupta cu morile de vant. Si cu vintul insusi. Cu trusturile de presa, cu partidele, cu politicienii, cu bugetarii, cu pensionarii, cu judecatorii si magistratii, cu marii corupti pe care nu-i mai inchide si nu-i mai prinde niciodata, cu sinistratii puturosi si lenesi si tzatze, cu cei pacaliti si prostiti chiar de partidul care a castigat alegerile - nimeni nu ii mai este pe plac, nimeni nu il mai merita pe Basescu.

Ajuns prea sus, prea departe pentru a mai fi inteles, Traian Basescu a ramas singur si parasit de toata lumea. Prea bun pentru noi, prea intelept si prea vizionar, presedintele s-a indepartat la ani lumina de poporul sau, iar acum il vrea inapoi. Supus si umil. Altfel se enerveaza, se crispeaza, joaca si interpreteaza scenete si da cu pumnii in peretii caselor.

Pentru o mai corecta punere in contextul istoric, ar fi mai bine sa acceptam cu totii, mai ales cei care nu sunt de acord cu mesajele si orientarea sa, ca nu il meritam si ca mai bine ne-am accepta rolul de oameni prea mici pentru un lider atat de mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Basescu educatie romani, #Basescu reforma Romania , #presedinte
Comentarii
Poza Escu_cel_bun
Escu_cel_bun
rank 3
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
PRESEDINTELE NU E SINGUR SI NU SE LUPTA CU MOTILE DE VANT. ALATURI DE EL SUNT OAMENII CINSTITI CARE DORESC NORMALIZAREA SITUATIEI DIN TARA, ARESTAREA MARILOR HOTI SI CONFISCAREA AVERILOR FUTATE DE LA ACEST POPOR AMARAT.