Remus Cernea: Romania va fi libera cand va avea presedinte o lesbiana rroma si atee

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 14:44
16184 citiri
Remus Cernea: Romania va fi libera cand va avea presedinte o lesbiana rroma si atee
Foto: Ziare.com

Romania va fi libera cand va avea presedinte o femeie de etnie rroma, lesbiana si atee, a declarat, la TV Ziare.com, Remus Cernea, candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale.

Remus Cernea spune ca societatea romaneasca are nevoie de oameni capabili sa lupte pentru o cauza, oameni curajosi care se diferentiaza prin ceea ce pot sa aduca nou, in conditiile in care actuala clasa politica este dominata de persoane plate, cu un discurs populist.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii prezentate de Remus Cernea.

"Mai in gluma, mai in serios, cred ca Romania va fi cu adevarat o tara democratica atunci cand va avea presedinte o femeie membra a etniei rrome, lesibana si atee, adica atunci cand foarte multe prejudecati adanc inradacinate nu vor mai conta", a declarat Cernea.

Populismul afisat de politicienii actuali este o forma de dispret, sustine Remus Cernea, adaugand ca nu promite romanilor salarii mai mari sau pensii mai mari, si nici autostrazi.

Nu exista nicio diferenta intre candidatii marilor partide la alegerile prezidentiale, sustine Remus Cernea.

"In afara de un discurs plat nu au absolut nimic de oferit Romaniei, in afara de populism pe care l-au dovedit in cei 20 de ani in care au condus. Nu exista nicio diferenta de esenta. (...) Toti fac parte dintr-un sistem in care au controlat lucrurile in Romania si vietile dumneavoastra intr-un anumit sens, au produs foarte mult rau pentru ca nu au facut o politica indreptata spre cetatean si ancorata in principiile democratiei adevarate", a declarat Remus Cernea.

Un presedinte bun stie sa asculte

Remus Cernea promite insa romanilor o schimbare de atitudine fata de actualul presedinte.

"As promova o atitudine care sa privilegieze intr-adevar dialogul, cum bine stiti presedintele Romaniei are si atributii de mediator intre puterile statului intre diverse zone ale societatii romanesti. Un presedinte bun este unul care stie sa asculte, sa intelegea argumentele formulate de tabere cu interese diferite si stie sa puna la un loc acesti oameni, care gaseste cai rezonabile da a ajunge la un acord", crede Remus Cernea.

Candidatul Verzilor la prezidentiale declara ca va pune accent pe rationalitate si respect, o atitudine de care Romania nu a avut parte in ultimii cinci ani.

"Am avut in ultimii cinci ani un presedinte care mai mult a generat conflicte, care a generat scandaluri si ura. Intr-o democratie este important sa existe o diferenta de idei, dezbateri critice, si idei care se confrunta, insa nu presedintele trebuie sa nasca conflictele (...)", a declarat Cernea.

Acesta adauga ca actualul presedinte a promulgat si legi nedemocratice, inclusiv legi electorale, Romania fiind tara cu cele mai restrictive si discriminatorii prevederi dintre tarile membre UE.

Plec in politica fara iluzii

Intrebat de cititorii Ziare.com daca nu este cumva prea idealist pentru a se arunca in lupta politica, Remus Cerna raspunde ca nu isi face iluzii cu privire la politica.

"Plec in aceasta lupta politica fara iluzii, nu am iluzii. Cunosc foarte bine sistemul din Romania, am avut foarte multe activitati ca membru al unor ONG-uri impotriva unor abuzuri ale sistemului. Am devenit constient de minusurile sistemului si de locurile unde poate fi lovit pentru a putea spera la o schimbare", a declarat Cernea.

Candidatul la alegerile prezidentiale adauga ca este un cititor asiduu al lui Cioran, care este prin excelenta un sceptic, insa este mobilizat si de filosofia lui Nietzsche, care pune accent pe vointa de a schimba si de a lupta cu un sistem "care pare, la prima vedere, de neclintit".

Remus Cernea adauga ca s-ar implica si in problema aflarii adevarului privind Revolutia din 1989, insa fara sa procedeze in maniera in care a facut-o Basescu.

"Ce s-a intamplat la Revolutie si in anii '90, miscarile violente care din pacate au dus si la pierderi de vieti omenesti trebuie clarificat. Mingea este in terenul justitiei", sustine Cernea.

Presedintele, in calitate de liber garant al justitiei, are sarcina de "a da o mai mare credibilitate justitiei prin prestanta pe care o are", a mai spus Cernea.

"Chiar si atunci cand este critic fata de alte institutii ar trebui sa o faca intr-un limbaj decent, respectuos care sa denote ca este constient si de dificultatile pe care le au procurorii cand incearca sa faca lumina intr-un caz", sustine Cernea, adaugand ca presedintele Basescu, prin interventiile pe care le-a avut legat de dosarul Revolutiei, a decredibilizat justitia.

Remus Cernea a reamintit ca actiunea sa de a da foc unei marionete cu chipul sau, in fata sediului TVR, de luni, a fost doar o actiune electorala, si ca nu intentiona, in niciun fel, sa isi faca rau. Mai mult, el sustine ca actiunea, pe care o considera un imens succes mediatic, a avut aprobare din partea Primariei.

Remus Cernea a precizat ca, in cazul in care va ajunge presedinte, nu isi va tunde parul, pentru ca atunci cand faci un compromis cu privire la imagine, "vei ajunge si la un compromis de idei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania presedinte femeie, #Remus Cernea, #Cernea presedinte femeie , #presedinte