Sondaj Ziare.com: Cine credeti ca va fi viitorul presedinte al Romaniei?

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 11:50
9159 citiri
Sondaj Ziare.com: Cine credeti ca va fi viitorul presedinte al Romaniei?
Fotomontaj: Ziare.com

O tara in criza isi pierde increderea in conducatori. E cazul si in Romania, unde actualii guvernanti si presedintele Traian Basescu se bucura de incredere din ce in ce mai putina in randul populatiei potrivit celor mai recente sondaje de opinie.

Cercetarile sociologice arata ca intreaga clasa politica a ajuns la cel mai scazut nivel de credibilitate din ultimii 20 de ani, in vreme ce masa nehotaratilor, a scarbitilor de politica, a celor care nu intentioneaza sa se mai duca la vot atinge si ea cote record, peste 50%.

In aceste conditii, cine ii va scoate pe acestia la vot va avea castig de cauza la alegerile viitoare.

Din Opozitie rasar doi lideri - Crin Antonescu, liderul PNL, cu o imagine buna in ochii electoratului, si Victor Ponta, care, in ciuda pozitiei de presedinte al celui mai mare partid de stanga, nu are inca notorietatea si prestanta unui viitor candidat la presedintie. De altfel se si vorbeste in cercuri social-democrate ca Ponta nu va fi candidat la prezidentiale.

Pe de alta parte, capata potential candidaturi anuntate deja, precum cea a realizatorului TV Dan Diaconescu, personaj care a crescut in sondaje ca Fat-Frumos dupa iesirea din arest.

In tabara Puterii, nu se stie deocamdata nici macar cine candideaza la sefia PD-L, daramite cine va incerca sa fie urmasul lui Traian Basescu la Cotroceni. Nicio figura nu se remarca inca drept potential candidat.

Seful Cancelariei prezidentiale, Catalin Avramescu, sustine ca in 2014 romanii ar putea alege un presedinte independent, satui fiind de actualele partide politice. Avramescu crede chiar ca PD-L ar putea sprijini un astfel de om nepatat de scandalurile de pe scena politica.

Alte voci spun ca Romania si-ar putea incerca norocul si cu o femeie, urmand exemplul multor alte tari din Europa care au iesit din recesiune pe umerii unor femei presedinte sau premier. Insa actualul sef de stat a declarat recent ca nu o vede pe favorita sa, Elena Udrea, candidat la presedintie. Pana in 2014 se pot schimba insa multe.

In plus, in ultima vreme, aproape ca nu exista saptamana in care Mugur Isarescu sa nu marcheze o iesire publica si sa nu faca declaratii cu mare impact, larg preluate de media. Si nu este vorba doar despre chestiuni legate de poltica monetara a BNR sau de inflatie. Domnia sa isi expune viziunea, foarte articulata de altfel, pe chestiuni sociale, economice in general, politice, dar vorbeste si despre omul Mugur Isarescu, cu preocuparile sale extrabancare. Asta ne face sa presupunem ca seful BNR s-ar putea gandi si el la inca o candidatura la prezidentiale.

Ziare.com te invita la dezbatere si la vot. Cine crezi ca va fi viitorul presedinte al Romaniei? Atentie, nu te intrebam cu cine ai vota, ci cine crezi ca va ajunge la Cotroceni in locul lui Traian Basescu in 2014?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedinte 2014, #alegeri prezidentiale 2014 , #presedinte
Comentarii
Poza exit
exit
rank 2
Poza Feluc
Feluc
rank 3
Madam Udrea o sa fie prin frauda bineinteles