CTP: Daca guvernul ar conduce singur, pe presedinte l-ar apuca o grava depresie

Joi, 08 Iulie 2010, ora 15:13
3893 citiri
CTP: Daca guvernul ar conduce singur, pe presedinte l-ar apuca o grava depresie
Foto: Arhiva

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critica afirmatia presedintelui Traian Basescu cum ca personal nu se simte responsabil pentru soarta tarii, si spune ca seful statului se derobeaza de raspundere deoarece "nu traieste decat pentru a practica politica, asemeni unui joc de poker mecanic".

"E un joc gol de sens ce face dumnealui, de sase ani. Nu a facut nimic palpabil in tara asta decat sa joace un joc mecanic cu papusi decolorate. Pe dansul nu il intereseaza ca mai are un mandat, nu stie ce sa faca cu actualul mandat si nu stie de ce l-a castigat. Nu vine cu nimic nou. Aceleasi metode repetate pentru ca dansul sa apara deasupra oricarei banuieli, pentru ca ceilalti sa fie vinovati. E un mecanism care la dansul functioneaza orb", a declarat Cristian Tudor Popescu miercuri seara la Realitatea TV.

Jurnalistul a criticat si afirmatiile presedintelui potrivit caruia CCR a luat o decizie politica prin declararea ca neconstitutionala a taierii pensiilor: "Pana acum ne spunea ca deciziile CCR nu se discuta. Dupa atatia ani in care hoararile CCR i-au convenit, iata ca s-a produs acest accident si dintr-o data Curtea devine politizata."

In plus, CTP crede ca seful statului incearca sa se distanteze de premierul Emil Boc dupa un scenariu similar cu cel din anii 2007-2008, cand relatiile cu premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, ajunsesera la limita.

"Domnului Basescu putin ii pasa de domnul Boc, in secunda in care nu ii mai e de folos, il va arunca cat colo, cu singurul scop al supravietuirii politice domnului Basescu la un nivel de putere destul de inalt, pentru ca dansul nu vrea sa se afle vreo secunda in situatia de a nu mai fi presedinte jucator. Daca ar veni un guvern care sa il lase pe domnul presedinte la Cotroceni si chiar sa conduca acel guvern si dansul sa nu mai fie presedinte jucator, atunci cred ca o grava depresie l-ar afecta pe domnul presedinte. Pentru ca dansul, daca nu mai poate face jocul asta, ce sa faca? Sa se duca acasa si sa termine Levantul lui Mircea Cartarescu?", a mai spus ironic Cristian Tudor Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#Cristian Tudor Popescu, #CTP presedinte Basescu , #presedinte