Dragnea nu are de gand sa il suspende pe Iohannis daca nu-l pune premier: Nu avem in minte acest demers!

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 16:11
8327 citiri
Dragnea nu are de gand sa il suspende pe Iohannis daca nu-l pune premier: Nu avem in minte acest demers!
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca social-democratii nu au nicio intentie de a initia suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, daca acesta din urma nu accepta propunerea lor de premier.

Dragnea a facut aceasta clarificare dupa ce, luni, seful PSD Alba spunea ca social-democratii iau in calcul suspendarea lui Klaus Iohannis, in cazul in care presedintele nu il nominalizeaza pe Liviu Dragnea in functia de prim-ministru.

"Nu am fost de acord cu declaratia lui Ioan Dirzu de la Alba privind suspendarea (lui Klaus Iohannis - n.red.). Nu avem in minte acest demers", a asigurat liderul PSD.

Amintim ca, luni, Ioan Dirzu spunea ca Liviu Dragnea este cel mai potrivit sa preia conducerea Guvernului si ca PSD ia in calcul inclusiv suspendarea lui Iohannis in cazul unui refuz, "pentru ca vointa cetateanului sau votantului este suprema".

Afirmatia sefului PSD Alba nu a ramas fara un raspuns din partea lui Klaus Iohannis, care a sustinut ca nu se teme de acest lucru si nu va renunta la principiile sale de integritate cand va desemna un premier.

Intrebat marti, intr-o conferinta de presa, daca se teme de acest demers de suspendare, cu care ameninta PSD, Iohannis a raspuns sec: "Nu ma tem de niciun demers politic legitim".

Cat despre criteriile anuntate pentru desemnarea viitorului premier, Iohannis a spus si azi ca si le mentine, iar ele nu depind de legea din 2001 care interzice unui condamnat penal sa devina ministru sau premier.

Iata de ce Liviu Dragnea nu ar putea fi premier

Amintim ca in campania electorala presedintele a subliniat in mai multe randuri ca nu va nominaliza dupa alegeri un premier cu probleme in justitie. Liviu Dragnea, numele care se afla pe buzele tuturor social-democratilor dupa victoria categorica a PSD din alegeri, este condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, in Dosarul Referendumul.

#Dragnea suspendare Iohannis, #Dragnea premier suspendare Iohannis , #presedinte