Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Geoana, suspendat din PSD: Vezi cine a votat impotriva sentintei

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 14:40
3340 citiri
Geoana, suspendat din PSD: Vezi cine a votat impotriva sentintei
Foto:mihaialexandrescu.wordpress.com

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, impreuna cu alti cinci lideri PSD au votat impotriva sanctionarii lui Mircea Geoana cu suspendarea din partid pentru sase luni de zile, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate.

Pe langa Iliescu, au mai votat impotriva propunerii de sanctionare a lui Geoana vicepresedintii Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Ion Toma, Ion Prioteasa si Aura Vasile - mandatata de vicepresedintele Adrian Severin. La vot a fost o singura abtinere, cea a Rodicai Nassar.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a explicat, dupa briefingul de presa, ca Mircea Geoana a fost suspendat din partid pentru sase luni, dupa ce initial pomenise doar de un simplu avertisment, el estimand efecte benefice in urma acestei hotarari.

Mircea Geoana a fost suspendat sase luni din PSD, fara a i se retrage sprijinul politic pentru functia de la Senat, a anuntat liderul formatiunii, Victor Ponta, care a facut precizari suplimentare, dupa ce cu putin timp in urma spusese ca este vorba de un simplu avertisment.

"Asta am votat, suspendarea din partid pe sase luni", a subliniat Ponta, care a fost intrebat insistent de jurnalisti care este de fapt decizia social-democratilor. Intrebat daca s-a decis si revocarea din functia de la Senat, liderul PSD a spus: "E o alta sanctiune, nu am propus asa ceva si nu vrea nimeni sa-i retragem sprijinul de la Senat. Nimeni nu a propus asa ceva. Existau trei variante, retragerea sprijinului politic de la Senat - si asta nimeni nu a propus-o si nu am vrut asa ceva - sau excluderea. S-a votat suspendarea pe 6 luni, functia de la Senat ramane a PSD si are in continuare sprijinul nostru dnul Geoana". Ponta a mai spus ca este "convins" ca decizia va avea un efect bun".

La briefingul de presa, Ponta a invocat insa doar un simplu avertisment pentru Geoana. "Am luat o decizie, un avertisment foarte clar, o sanctiune pentru dl Geoana. Sunt convins ca in perioada urmatoare, dl Geoana va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramana in echipa PSD. Daca va face altfel, responsabilitatea ii va apartine. Pentru mine, acest subiect este un subiect inchis, ca si pentru PSD. Pot sa spun ca regret ca am ajuns in aceasta situatie, dar era important ca astazi sa punem capat acestui subiect artificial. Este o sanctiune prevazuta de Statut. O sa va prezentam decizia, imediat ce o redactam. Din punctul meu de vedere, sanctiunea este un semnal foarte clar pe care recunosc ca imi doresc ca dl Geoana sa-l inteleaga in mod corect", a spus initial presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ion Iliescu impotriva suspendare Geoana, #Iliescu suspendare Geoana , #presedinte