Iliescu se teme de ruperea USL: Nu e intelepciunea necesara

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 12:04
3033 citiri
Iliescu se teme de ruperea USL: Nu e intelepciunea necesara

Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a comentat tensiunile din USL, spunand ca regret ce se intampla si ca acestea ar putea distruge o alianta de succes.

"E regretabil ce se intampla. A fost o actiune reusita aceasta alianta, care si-a asumat rabdare, care a avut succes in alegeri. E pacat sa se strice ceva construit cu migala din partea tuturor. Eu regret ca nu e intelepciunea necesara pentru a pastra aceasta alianta", a declarat fostul presedinte al Romaniei pentru Ziare.com.

USL e zguduita de certuri intre PSD, UNPR si PC pe de o parte si PNL de cealalta, dupa ce liberalii au decis sa schimbe 4 ministri din Guvern. Premierul Victor Ponta (PSD) nu a inregistrat nici pana acum demisiile celor 4 si a refuzat sa mearga cu Guvernul in Parlament pentru ca propunerea pentru vicepremier si ministru de Interne, Klaus Iohannis, sa poata ocupa aceste doua functii. El a spus doar ca il va numi in postul de la Interne pe Iohannis, care e prim-vicepresedintele liberalilor.

Mai mult, el a plusat si a oferit un post de vicepremier si celor de la Partidul Conservator, prin Daniel Constantin, ceea ce a starnit indignarea liberalilor, mai ales ca acesta l-a atacat pe liderul PNL Crin Antonescu in mai multe randuri, spunand inclusiv ca acesta stia de pactul de coabitare Ponta-Basescu dinainte.

Mai multe runde de negocieri pentru rezolvarea situatiei au esuat, iar atacurile au devenit tot mai numeroase intre parteneri. In plus, PSD, UNPR si PC au creat si o alianta denumita USD, care a fost considerata o copie a USL.

Negocierile PNL-USD legate de blocajul guvernamental scontinua si miercuri, dupa ce, in seara precedenta, conducerea liberalilor s-a reunit de urgenta si a decis ca PNL nu va face un pas inapoi.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, dupa o sedinta a Biroului Politic National al partidului, sa se renunte la USD si Iohannis sa fie acceptat ca vicepremier si ministru de Interne.

Zi cruciala in USL: Nita si Ponta, interimari la Economie si Finante

Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei de Guvern ca a transmis la Palatul Cotroceni deciziile privind demisiile lui Chitoiu si Gerea si, deoarece nu a existat consens politic, Constantin Nita va prelua interimatul la Ministerul Economiei, iar el insusi va prelua interimatul la Ministerul de Finante.

Aripa non-liberala din USL, reunita sub formula USD, I-a dat replica lui Antonescu, transmitand ca in protocolul Uniunii e permisa participarea sub alte sigle la alegerile europarlamentare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iliescu rupere USL, #Iliescu tensiuni USL , #presedinte