Iohannis, explicatii pentru deplasarile externe: Un stat puternic nu este unul izolat

Luni, 10 August 2015, ora 16:40
6009 citiri
Iohannis, explicatii pentru deplasarile externe: Un stat puternic nu este unul izolat

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, luni, ce obiective are atunci cand calatoreste in strainatate si poarta discutii cu sefii altor state.

"Cred ca un stat puternic nu este unul izolat, ci unul care se bucura de respectul si increderea partenerilor, ai carui reprezentanti comunica si discuta permanent cu omologii lor pentru a construi proiecte comune", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Iohannis a ajuns la Vatican: Cu ce daruri s-a dus la papa Francisc

"Am avut privilegiul ca in aceste prime luni de mandat sa ii reprezint pe concetatenii mei, din tara si din afara granitelor, in discutiile cu presedintii Frantei, Poloniei, Austriei, Italiei, Portugaliei, cu cancelarul Germaniei, cu prim-ministrul Spaniei, cu cel al Marii Britanii si nu numai", a continuat Iohannis.

Seful statului a asigurat ca nu va renunta la acest obicei, pentru ca isi doreste ca potentialul si ambitiile Romaniei sa fie cunoscute peste tot in lume.

"Voi continua sa am asemenea intrevederi si cu alti lideri din intreaga lume, pentru ca vreau ca Romania sa fie perceputa pretutindeni pe masura potentialului sau ca stat si pe masura ambitiilor noastre ca natiune", a conchis Klaus Iohannis.

Iohannis, intalniri cu Merkel si Hollande - ce spune despre o vizita la Casa Alba

Presedintele Iohannis a avut, inca de la inceputul mandatului, o vasta activitate externa. Seful statului a fost de doua ori in Italia, dar si in tari precum Germania, Austria, Franta, Spania, Polonia sau Croatia.

In majoritatea vizitelor oficiale, presedintele a fost insotit si de Prima Doamna, Carmen Iohannis.

Mai mult, Guvernul a majorat recent bugetul Administratiei Prezidentiale, care a primit peste zece milioane de lei pentru "autoritati publice si actiuni externe". Initial, Iohannis a avut un buget pentru deplasari externe de 4,9 milioane de lei, cu aproximativ 10% mai mult decat predecesorul sau Traian Basescu.

D.T.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...