Nicolicea: Intentia lui Basescu privind moratoriul, laudabila, dar nu va reusi

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 16:21
1628 citiri
Nicolicea: Intentia lui Basescu privind moratoriul, laudabila, dar nu va reusi

Liderul UNPR Eugen Nicolicea a declarat, marti, ca intentia presedintelui Traian Basescu privind moratoriul este "laudabila", dar cel mai probabil nu va avea succes, pentru ca nu va intruni o larga majoritate, in conditiile in care Opozitia pune interesul de partid inaintea celui national.

"Presedintele Basescu, prin acest moratoriu, nu face altceva decat sa reitereze ceea ce am spus noi, cei de la UNPR, anume sa punem inaintea interesului personal si de partid, interesul national", a comentat Nicolicea.

Traian Basescu in Parlament: Cer partidelor un moratoriu pe 45 de zile

"Intentia presedintelui este laudabila dar, vazand comportamentul Opozitiei, nu cred (n.r. ca va reusi). Pentru ca acest moratoriu, ca sa reuseasca, trebuie sa intruneasca o larga majoritate si am vazut ca foarte multi nu fac ca cei de la UNPR, ci pun interesul de partid mai presus decat interesul national", a spus Nicolicea, precizand ca se refera la Opozitie.

Intrebat daca exista si democrat-liberali care sa faca acest lucru, deputatul a precizat: "Nu stiu, nu cred. Am vazut doar ca Guvernul, in momentul de fata, pune interesul national peste cel de partid si platesc pentru acest lucru, iar deocamdata grupul PD-L este unul disciplinat".

Presedintele Traian Basescu a facut marti, in Parlament, un apel catre toate formatiunile politice la responsabilitate, propunand un moratoriu pentru deblocarea activitatii Legislativului.

PSD este dispus sa accepte moratoriul propus de Traian Basescu

"Va propun un moratoriu asupra bataliei politice care sa permita deblocarea activitatii Parlamentului", s-a adresat presedintele senatorilor si deputatilor, la inceputul discursului sau.

El a sustinut ca este "nevoit" sa-si reintareasca apelul la responsabolitate adresat tuturor formatiunilor politice. Basescu a explicat ca urmatoarea perioada, a celor 30-45 de zile pana la finele anului 2010, este extrem de importanta si, daca este finalizata cu succes, reprezinta incheierea acordului cu FMI si deci, iesirea din situatia de criza si reintrarea Romaniei in zona de credibilitate in plan economic.

In acest sens, Basescu a vorbit despre necesitatea adoptarii Legii bugetului, a Legii pensiilor si a Legii salarizarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu moratoriu partide, #Traian Basescu Eugen Nicolicea, #Basescu opozitie Roberta Anastase , #presedinte