Opinii: Basescu, o pleasca prea mare pentru Romania

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Marti, 06 Iulie 2010, ora 18:52
10134 citiri
Opinii: Basescu, o pleasca prea mare pentru Romania

S-a demonstrat deja ca presedintele este o pleasca pentru PD-L, insa acum a sosit momentul in care suntem pusi in fata unui nou adevar - Traian Basescu a devenit o pleasca prea mare pentru aceasta natiune.

Manifestarile din ultimele zile ale presedintelui nostru ne forteaza sa acceptam aceasta situatie, chiar daca multora nu le va conveni. Traian Basescu pur si simplu si-a depasit momentul istoric, si-a ars toate etapele si a trecut in secolul urmator inaintea tuturor contemporanilor sai.

Nimic nu il mai multumeste, nimic nu ii mai este pe plac, totul este gresit, totul este stramb in jurul sau. Toti suntem prosti, ba chiar suntem de-a dreptul idioti, mai ales daca nu suntem de acord cu domnia Sa.

Politicienii? O zoaie pe geamul societatii romanesti. Ziaristii? O vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale, o gasca de flamanzi vanduti mogulilor (in stare de orice pentru a-si atinge tinta). Parlamentul? O imensa pierdere de timp si bani, o imensa hoarda de puturosi care dorm la munca si muncesc dormind. Pe scurt, o inutilitate care trebuie zdruncinata din temelii, redusa, taiata, injumatatita.

Pana de curand, presedintele nostru s-a oprit aici cu delimitarile fata de ceea ce nu reuseste sa se ridice la inaltimea viziunii si intelepciunii sale. In ultimul timp, din nefericire pentru acest neam mic si ingust in viziune si emancipare, lui Traian Basescu i s-a largit orizontul pe care trebuie sa il educe. Inclusiv, s-a marit si distanta dintre aura sa vizionara si micimea sufleteasca si intelectuala a romanilor.

A inceput cu bugetarii - acel Gras care se cocoata in spatele Slabutului, sugrumandu-l si sufocandu-l cu puturosenia sa. Astfel au ajuns, deodata si pe nesimtite, bugetarii sa fie dusmanul numarul unu al poporului, al majoritatii muncitoare, care duce greul crizei in carca. Surprinzator, marele Traian al Romaniei nu s-a oprit aici si si-a continuat drumul catre emanciparea si reformarea statului. Cea mai recenta etapa din ciclul prezidential - admonestarea poporului.

Presedintele a ramas acum singur si se lupta cu morile de vant. Si cu vintul insusi. Cu trusturile de presa, cu partidele, cu politicienii, cu bugetarii, cu pensionarii, cu judecatorii si magistratii, cu marii corupti pe care nu-i mai inchide si nu-i mai prinde niciodata, cu sinistratii puturosi si lenesi si tzatze, cu cei pacaliti si prostiti chiar de partidul care a castigat alegerile - nimeni nu ii mai este pe plac, nimeni nu il mai merita pe Basescu.

Ajuns prea sus, prea departe pentru a mai fi inteles, Traian Basescu a ramas singur si parasit de toata lumea. Prea bun pentru noi, prea intelept si prea vizionar, presedintele s-a indepartat la ani lumina de poporul sau, iar acum il vrea inapoi. Supus si umil. Altfel se enerveaza, se crispeaza, joaca si interpreteaza scenete si da cu pumnii in peretii caselor.

Pentru o mai corecta punere in contextul istoric, ar fi mai bine sa acceptam cu totii, mai ales cei care nu sunt de acord cu mesajele si orientarea sa, ca nu il meritam si ca mai bine ne-am accepta rolul de oameni prea mici pentru un lider atat de mare.

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Escu_cel_bun
rank 3
AdyCa
rank 4
PRESEDINTELE NU E SINGUR SI NU SE LUPTA CU MOTILE DE VANT. ALATURI DE EL SUNT OAMENII CINSTITI CARE DORESC NORMALIZAREA SITUATIEI DIN TARA, ARESTAREA MARILOR HOTI SI CONFISCAREA AVERILOR FUTATE DE LA ACEST POPOR AMARAT.