Opinii O demisie de Revelion, bine calculata

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 08:21
3527 citiri
Opinii O demisie de Revelion, bine calculata

In noaptea de revelion, atunci cand fiecare este cu gandul la sampanie, la curcan, si la confetti, doamna consilier Alexandra Gatej a gasit momentul potrivit sa-si dea demisia de la Cotroceni.

Corect. O asemenea demisie, daca era scrisa marti, producea valva miercuri, iar daca era scrisa miercuri, isca scandal joi si facea cutremur pe scara Richter vineri. Scrisa pe 31 decembrie, scapa atentiei si, pana luni, unora nu le mai pasa, iar altii inca nici nu se simt treziti din mahmureala.

"legal nu a colaborat, dar omeneste este jenant".

Calculul se potriveste si cu nevinovata explicatie, data de Dna Gatej intr-un comunicat: "Decizia foarte clara a CNAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publica speculativa...".

Mi s-a parut mai la obiect explicatia domnului Mircea Dinescu : "legal nu a colaborat, dar omeneste este jenant".

Pe de alta parte, CNSAS a emis un document, pe 12 noiembrie 2010, aratand ca Alexandra Gatej a fost "recrutata de Securitate in 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina", desi din documente nu rezulta ca ar fi colaborat.

Sa ne punem acum in situatia celor de la Securitate care au recrutat-o pe doamna Gatej la 14 septembrie 1989. De unde au recrutat-o? De pe strada? Ei, as! Securitatea isi alegea oamenii din cei de incredere, ca sa-i recruteze. Nu dadea nume de cod oricui, pe ochi frumosi. Stilul clasic era cam urmatorul:

Pasul 1. Racolarea

Un "tovaras", despre care nici nu stiai ce hram poarta si ca e tocmai de la Securitate, te antrena intr-o conversatie despre orice, eventual, plasandu-ti si un banc, pe seama regimului. Daca te distra bancul, erai picat la examen. Daca faceai fata lunga, treceai la etapa urmatoare.

Pasul 2. Incercarea

O noua intalnire. "Tovarasul" te invita la o cafea, si, din vorba, in vorba, afla ca-ti place cafeaua. Iti spunea ca lui i-a adus-o o matusa si te intreba de unde ti-o cumperi tu. Spuneai cinstit ca ai un coleg care aduce "pe sest" din Austria. Ai trecut si al doilea test.

Pasul 3. Proba de lucru

"Tovarasul" gasea un motiv sa-ti ceara o nota scrisa despre cafeaua pe care colegul o aduce din Austria si eventual ce mai aduce de pe-acolo, pentru ca i-ar trebui si lui niste doctorii. Nu trebuie sa semnezi. Scrii dedesubt, ca un fel de distractie, "Florina", sau "Felix", sau "Dana" - dupa caz.

Pasul 4. Angajametul

"Tovarasul" te invita la bufetul partidului, unde poti cumpara cotlet, antricot sau salam de Sibiu, care nu se gaseste pe piata. Acolo, cu salamul de fata, semnezi angajamentul cu numele de cod facut oficial, racolat colaborator si, automat, abonat la cotlet, la antricot si telemea - de trei ori pe saptamana.

Pasul 5. Necolaborarea

Trec anii. Se gaseste angajamentul, dar nu se gaseste nici proba de lucru (poate au fost mai multe), nici note scrise, si deodata primesti ciudata adeverinta ca ai fost recrutata de florile marului, ai semnat angajamentul in doi peri, ai primit nume de cod, dar n-ai colaborat.

Adica cei de la Securitate au fost atat de batuti in cap, incat isi pierdeau timpul, recrutand la intamplare persoane de care n-au nevoie.

La una ca asta, singura solutie onorabila este sa-ti dai demisia exact de Revelion, cand oamenii au gandul la sprit si nici nu-si bat capul sa-si puna problema, cam ca poetul Mircea Dinescu: "legal nu a colaborat, dar omeneste este jenant".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#demisie Alexandrina Gatej, #demisie consilier prezidential, #Gatej verdict necolaborare Securitate , #presedinte