Plesu, speriat de Crin Antonescu: Daca ajunge presedinte, as fugi cat vad cu ochii

Joi, 14 Februarie 2013, ora 18:17
7784 citiri
Plesu, speriat de Crin Antonescu: Daca ajunge presedinte, as fugi cat vad cu ochii
Foto: Adevarul

Scriitorul Andrei Plesu se arata ingrozit de perspectiva ca liderul PNL, Crin Antonescu, sa ajunga presedinte al Romaniei. "As fugi cat vad cu ochii", a spus el.

Intr-un interviu acordat Adevarul, Andrei Plesu si-a detaliat temerile in legatura cu evolutia Romaniei. El si-a afirmat speranta ca liderul liberal nu va ajunge presedinte, "de dragul patriei".

"Eu cand il vad pe domnul - nu mi-e jena sa dau nume -, cand il vad pe domnul Crin Antonescu, stiu sigur ca nu are in cap nimic altceva decat sa ajunga presedintele tarii. Competentele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasinule. Toata lumea admite ca este un bun orator. Asta am auzit ca se numeste in limbajul de azi 'Are cuvintele la el'.

Pe vremea mea se spunea ca are papagal. Da, asta este o inzestrare care, insa, este foarte usor de rasturnat in demagogie si vorbarie goala. Exista oameni care au inzestrarea sa insire cuvinte. Dar nu este suficient. E util, dar nu e deloc suficient. Daca ce spui nu face sens cu adevarat, daca ce spui nu arata o viziune, o gandire de perspectiva si de detaliu asupra problemelor curente, papagalul nu este decat o forma de, cum sa spun, de concert tenoral", l-a zugravit Andrei Plesu pe presedintele PNL.

Scriitorul a explicat si ce ar face daca Crin Antonescu ar deveni sef al statului.

"Eu sper sa nu ajunga, cinstit vorbind, de dragul patriei, nu de altceva. Altfel mi-e egal - nu are decat. Dar as fugi cat vad cu ochii!

(...) Cineva imi spunea 'Da, dar a adus partidul mai sus ca niciodata, l-a adus la guvernare'. Bine, asa, prin aliante de tipul asta poti sa obtii ce vrei pana la urma, acesta nu este un merit in sine. Conteaza si pe ce cale il aduci la o anumita pozitie. Dar daca ajunge sus in sondaje sau in Guvern pe socoteala unei pierderi de prestigiu grave... E o calitate? Asta ma indoiesc. Nu se poate sa-l inviti pe Gigi Becali sa fie membru al PNL si sa te indoiesti daca Tariceanu este plauzibil sau nu. Inseamna ca, in ierarhiile tale, ceva e smucit. A avut tema 'Jos Basescu!', a trait din asta pana la sufocare, pana la asfixiere, acum are tema 'Cotroceni'. E putin", a detaliat Plesu.

Plesu, despre Ponta: Are ceva dansant in care ceea ce conteaza este sa iasa el mot

Nici premierul Victor Ponta nu a scapat de critica acida a lui Andrei Plesu.

"Domnul prim-ministru are ceva dansant in care ceea ce conteaza este sa iasa el mot din diverse imprejurari. O glumita, o eschiva, o mica scuipatura, asta pe fondul unei grave carente etice. Nu e normal ca un om care a fost dovedit ca a fost plagiator, sa treaca asa de usor peste lucrul asta. Si ar avea la indemana, cu o minima inteligenta, mijloace sa stearga episodul. De plida, sa spuna: 'Renunt la titlul de doctor'. A facut-o acum, de curand, un ministru german care nu plagiase la nivelul la care plagiase domnul Ponta", a mai spus scriitorul Andrei Plesu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Andrei Plesu Crin Antonescu, #Andrei Plesu Victor Ponta, #Andrei Plesu Antonescu presedinte , #presedinte