Romania nu are nevoie de presedinte

Duminica, 27 Septembrie 2009, ora 18:45
5745 citiri
Romania nu are nevoie de presedinte

Manipulare, nervi, soapte, scenarii, minciuni, realitati, angoase, tertipuri, democratie, impresii, promisiuni, amenintari, dezvaluiri. Un vulcan nauc strabate tara, si toti ne imaginam ca-l vom putea domestici, il vom trage in fire si ne vom alimenta casele cu energie.

Atat ne-a mai ramas, daca ne scotocim sub perna: impresia ca ne vom culca ghiocei si ne vom trezi stiuleti. Ne pregatim pentru victorie si pe drum ne transformam in copii care asteapta, de Craciun, sa fie intrebati: ce vrei sa-ti aduca mosul?

Deznadejdea - modus vivendi

Un proiect, un model national de succes, au raspuns copiii in cor. Increderea ca putem reusi, ca nu suntem niste nenorociti. Convingerea ca optimismul nu este rodul unui amestec dintre naivitate si ineptie. Ca o minte harnica nu e sacrificata pentru a i se face loc unei guri.

Ca o privire spre o dezbatere politica nu ne-mpinge in pragul nebuniei, ci ne da un indiciu. Ne ridica din pat si ne trimite la biblioteca, in cazul cel mai fericit, sau spre internet, ca sa cautam sa dezvoltam o idee.

Pagina politica, insa, e facuta pentru politicieni. Daca se poate, chiar de ei. Are cea mai putina audienta, e ca un foileton politist, destinat unui public restrans. Nu trimite la lumina, ci la psihiatru, prin urmare oamenii o ocolesc. N-are nici o legatura cu viata lor, deci nici o noima.

Presedintii romanilor reusesc din ce in ce mai putin sa faca ziarele sa se vanda pentru discursuri, oamanii citesc titlurile si-atat. Basescu a propus, Geoana a criticat, sau invers. Succesul e o paranteza, o nota de subsol intr-o revista de specialitate, intr-un tratat. O himera.

Ghidul resuscitarii nationale

Daca nu mai exista incredere, avem nevoie de miracole. Intr-o familie cu cinci copii, un prichindel viseaza la un bob lucios, cum a vazul la olimpiada alba, dar vrea sa-i aduca mosul un loc de munca mai bun pentru tata. Nu indrazneste sa ceara altceva, ca si cand sacul ar avea capacitate limitata. El stie ca viata e formata dintr-un singur miracol: momentul cand va avea incredere. Deci nu-i pentru el.

Intr-o tara cu 22 de milioane de oameni, daruita cu o natura in stare sa sature 44 de milioane, un copil de clasa a sasea rezolva in minte ecuatii de gradul doi. Ce pacat ca s-a nascut pe un munte unde dubita cu paine urca o data pe saptamana!

La radio, vocea cuiva care-si face campanie electorala se suprapune peste vocea mamei: "Ce vrei sa-ti aduca mosul?" "Un bob lucios, asa cum am vazut la olimpiada!" "Un drum pe care poate veni un microbus galben, sa ma duca la liceu".

Timpul cand vocea de la radio se va impleti cu dorinta copiilor n-a venit inca. Mai intai, mosul trebuie sa aduca miracolul, sa ne puna tuburi in plamani si sa ne resusciteze. Sa aduca la viata organismul ucis de minciuna, desertaciuni, ipocrizie si nesimtire. Apoi sa treaca pe la politicieni si sa le omoare increderea. Sa le sadeasca teama de-a fi uitati. De-abia atunci, vor privi cu-adevarat in jur si vor observa un prichindel care viseaza la un bob lucios si un copil de clasa a sasea care vrea sa devina cercetator. Si vor munci cu totii la ghidul resuscitarii nationale. Reinventati, isi vor oferi bratele. Cu toata sinceritatea - zana buna nu se tine de cioace!

Romania are nevoie, mai intai, de Mos Craciun. Prin urmare, ce vreti sa va aduca presedintele, cand veti fi mari?

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Romania presedinte, #nevoie presedinte Romania, #Mos Craciun , #presedinte