Sondaj Ziare.com: Mai aveti incredere in presedintele Traian Basescu?

Marti, 25 Mai 2010, ora 11:49
9656 citiri
Sondaj Ziare.com: Mai aveti incredere in presedintele Traian Basescu?
Foto: Ziare.com

Presedintele Traian Basescu a anuntat recent iminentele reduceri de pensii si salarii asumandu-si astfel de facto rolul de premier.

Tot seful statului a cerut romanilor solidaritate in fata vicisitudinilor recesiunii, uitand de scena doamnei Ridzi si publicitatea dnei Udrea sau ca in 2010 bugetul Administratiei Prezidentiale de la Cotroceni a fost majorat substantial.

Acelasi Basescu sustine in continuare Guvernul Emil Boc 4 (parca), desi acesta si precedentele 1,2,3 ne-au adus in situatia actuala de criza acuta si s-au imprumutat la FMI.

Colac peste pupaza, presedintele gaseste de cuviinta sa se afiseze, la tol festiv si zambitor nevoie mare, drept nas la botezul unui fiu de print (nerecunoscut de Casa Regala).

Exista insa si cealalta fata a medaliei: Traian Basescu este victima mass-media, iar intentiile lui sunt pur salvatoare pentru stat. Cat despre masurile de austeritate, acestea sunt impuse de nemilosul FMI.

Basescu s-a vazut cu cutitul la os si avea doar doua variante: cresterea taxelor si impozitelor sau taierea salariilor bugetarilor si pensiilor. A ales a doua solutie pentru ca prima ar fi afectat foarte grav sectorul privat si asa decimat de criza.

Presa mogulilor, sindicatele si Opozitia nu fac decat sa scoata in evidenta efectele negative ale masurilor anuntate, in loc sa recunoasca faptul ca aceasta este singura varianta viabila pentru ca salariile si pensiile sa mai poata fi platite.

La propunerea unui cititor, Ziare.com a decis ca ar fi interesant sa aflam nivelul la care cetatenii romani isi mai pun sau nu increderea in presedintele tarii dupa anuntul reducerii drastice a salariilor bugetarilor si pensionarilor, indiferent de nivelul acestora.

In plus, sa nu uitam nici imaginile suprinse in spatele usilor inchise, in care domnul Basescu acuza populatia ca primeste prea multi pampersi pentru copiii sub doi ani si vorbeste deschis despre perioada de "veselie parlamentara".

Asadar, Ziare.com va invita la dezbatere si la vot: Mai aveti incredere in presedintele Traian Basescu? Cine e de vina pentru criza actuala: Basescu, Guvernul Boc, guvernarile anterioare? Avea Executivul alte solutii la indemana pentru a obtine venituri la buget inafara de reducerea veniturilor sau cresterea taxelor?

#Basescu reduceri salarii, #Basescu reduceri pensii, #Basescu criza , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Inca un sondaj inutil , la fel ca alea din campanie . Numai ca acum e altceva .
Poza ETC
ETC
rank 1
Basescu - Util ca igrasia!