Tariceanu explica de ce nu a mers la parada de 1 Decembrie: Din cauza lui Iohannis si a statului paralel

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 22:49
5586 citiri
Tariceanu explica de ce nu a mers la parada de 1 Decembrie: Din cauza lui Iohannis si a statului paralel
Foto: Hepta.ro

Calin Popescu-Tariceanu a declarat, luni, ca nu a participat la parada de 1 Decembrie si la receptia care a urmat la Cotroceni deoarece nu poate sa stea alaturi de presedintele Iohannis cata vreme acesta va fi "exponentul statului paralel".

"Cata vreme presedintele tarii se va face ca nu vede abuzurile care se petrec in justitie, cat nu va intelege ca obligatia primara pe care o are ca presedinte este sa asigure buna functionare a institutiilor care au obligatia sa protejeze cetateanul, cata vreme presedintele va fi exponentul statului paralel care a acaparat puterea in Romania in mod ilegitim, imi pare foarte rau, dar nu pot sa stau alaturi de un astfel de presedinte la un eveniment atat de important", a declarat presedintele Senatului la Antena 3.

Calin Popescu-Tariceanu a spus ca justetea refuzului de a participa la ceremoniile de 1 Decembrie la care a fost prezent si presedintele Iohannis i-a fost confimata de discursul sefului statului.

"Am anticipat inca un gest al presedintelui care nu face decat sa confirme ce spun (...) Am vazut discursul pe care l-a tinut la receptia de 1 Decembrie, un discurs eminamente politic menit sa imparta Romania in doua", a apreciat liderul ALDE.

Amintim ca Tariceanu nu a fost prezent la tribuna oficiala la parada militara de 1 Decembrie si nici nu a participat la receptia oferita la Cotroceni de catre presedintele Iohannis.

#Calin Popescu Tariceanu parada , #presedinte