Traian Basescu: Ponta e mai putin inteligent decat Nastase (Video)

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 20:32
2648 citiri
Traian Basescu: Ponta e mai putin inteligent decat Nastase (Video)

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat, luni, pe Victor Ponta ca nu isi asuma nicio responsabilitate ca premier, practicand aceleasi eschive ca si predecesorul sau Adrian Nastase, doar ca este "mai putin inteligent" decat acesta.

" (Ponta sa mai renunte la smecherii, n.red.), de exemplu asta cu 's-au mai dat legi'. Nu, s-au dat pentru ca a fost tandemul Iliescu-Nastase care a procedat ca Ponta acum, sa-si ascunda slabiciunile prin legi. E exact acelasi mod de guvernare ca Nastase, cu smecherii, cu legi, sa se acopere, si pe dedesubt tot felul de lucruri. Numai ca Ponta e mai putin inteligent decat Nastase", le-a spus seful statului jurnalistilor, continuand o serie mai lunga de atacuri la premier.

Basescu a vrut sa corecteze anumite afirmatii facute de premier.

"Am vazut ca domnul Ponta a mai facut afirmatii ca s-a mai facut asa ceva prin lege. Asa este, este vorba de privatizarea Petrom, a fost un set de 2 OUG, transformate mai apoi in lege, si o lege. Toate promulgate de domnul presedinte Iliescu. Iliescu a considerat ca privatizarea Petrom nu trebuie trimisa la CCR. De aceea nu exista refuz. Cu certitudine ar fi fost respinse", a clarificat Basescu.

Presedintele a mai spus ca premierul l-a acuzat pe nedrept ca el este responsabil de aceste promulgari, ceea ce este o minciuna.

"Din pacate Ponta mi-a atribuit mie aceste promulgari. E un atribut al premierului. Daca nu minte, nu poate sa faca politica", a atacat Basescu.

El a vorbit si despre privatizarea Rompetrol, in cazul careia s-a dat ordonanta de urgenta, "emisa de Guvernul Tariceanu in '98, promulgata tot de Iliescu".

Basescu a avertizat ca el nu va fi un spectator la ceea ce face Guvernul Ponta, ci isi va exercita atributiile si va sesiza Curtea Constitutionala de cate ori va fi nevoie.

"Eu nu voi sta spectator cum a stat Iliescu la privatizarile Rompetrol si Petrom. Voi sesiza CCR, pentru ca nu vreau sa-mi incarc constiinta fiind partas la un act ilegal. Daca majoritatea de 70% o voteaza si imi vine in forma in care a fost trimisa de Guvern poate sa vina, dar am obligatia sa veghez asupra constitutionalitatii legilor. Si imi voi face atributiunile", a mai spus seful statului.

Intrebat de ce atunci cand Ion Iliescu a promulgat legile respective el, fiind pe atunci in Opozitie, nu a sesizat Curtea Constitutionala, Basescu a raspuns razand: "Pentru ca nu aveam atata minte. Nu aveam experienta de presedinte".

Basescu a ironizat si gestul lui Ponta de a se deplasa la Rosia Montana pentru a-i convinge pe minerii grevisti sa iasa din subteran. "L-am felicitat in gand. Va dati seama ca sa scoti niste mineri dintr-o galerie turistica este un efort".

Citeste si:
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat"
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat"
Ludovic Orban a pierdut alegerile interne ale PNL. În discursul ținut după anunțarea rezultatului, Ludovic Orban a anunțat că își va depune demisia din funcția de al Camerei Deputaților....
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Liberalii și-au ales președintele pentru următorii patru ani. Florin Cîțu a câștigat alegerile interne cu 60,2% din voturile exprimate de delegații prezenți la Congres. Florin Cîțu...
Sursa: Ziare.com