Calin Nistor, propus in functia de procuror sef adjunct al DNA, intervievat joi de CSM

Joi, 23 Mai 2013, ora 07:41
1477 citiri
Calin Nistor, propus in functia de procuror sef adjunct al DNA, intervievat joi de CSM
Foto: replicaonline.ro

Calin Nistor, propus in functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, isi prezinta joi proiectul de management si va raspunde intrebarilor membrilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Proiectul de management al lui Calin Nistor a fost in dezbatere publica, iar candidatura acestuia a fost verificata de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), miercuri fiind analizate rezultatele acestui demers.

Calin Nistor isi va prezenta proiectul de management joi, de la ora 8.00, apoi va raspunde intrebarilor membrilor Sectiei pentru procurori a CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii va trimite vineri Ministerului Justitiei avizul pentru Calin Nistor.

Procurorul Calin Nistor a asigurat interimatul la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie din 11 martie pana in 15 mai, cand functia a fost preluata de Laura Codruta Kovesi.

Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului DNA in 26 aprilie, de catre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Ministerul Justitiei arata ca procurorul Calin Nistor a fost propus in functia de adjunct al sefului Directiei Nationale Anticoruptie intrucat a lucrat neintrerupt in DNA din 2006, are o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala si cunoaste problematica institutiei, fiind asigurata astfel continuitatea in activitatea institutiei.

Calin Nistor lucreaza ca procuror de 13 ani, din care aproape sapte ani in DNA, iar aproximativ patru ani a fost avocat in Baroul Valcea. Din 2006 pana in 2008, Calin Nistor a fost procuror la DNA - Structura Centrala, apoi a condus DNA Pitesti pana in 10 martie 2013. Nistor a fost delegat in 11 martie in functia de procuror sef al DNA. Dupa preluarea conducerii DNA de catre Laura Codruta Kovesi, Calin Nistor a fost delegat in functia de procuror sef adjunct al DNA.

Magistratul a intocmit peste 45 de rechizitorii prin care au fost trimisi in judecata demnitari, arbitri de fotbal, oameni de afaceri, printre care se numara si Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei sau omul de afaceri Cornel Penescu. In dosarele pe care procurorul Calin Nistor le-a trimis in instanta nu s-a inregistrat nicio achitare si nici nu au fost restituite la Parchet.

Presedintele Traian Basescu a semnat in 15 mai decretele de numire a lui Tiberiu Mihail Nitu in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a lui Dimitrie Bogdan Licu in functia de prim-adjunct al procurorului general si a lui Codrut Olaru in functia de adjunct al procurorului general.

Tot atunci au fost numiti Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Alina Mihaela Bica in functia de procuror sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism si Elena Giorgiana Hosu in functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Cei sase procurori au primit in 9 mai avize pozitive din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Calin Nistor procuror DNA, #Calin Nistor adjunct DNA , #procurori sefi