Candidatii la sefia Parchetelor, intervievati de CSM. A doua oara cu noroc pentru Nitu?

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 07:41
1690 citiri
Candidatii la sefia Parchetelor, intervievati de CSM. A doua oara cu noroc pentru Nitu?

Procurorii Tiberiu Nitu, Bogdan Licu si Codrut Olaru sunt intervievati, miercuri, de Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Joi le va veni randul Laurei Codruta Kovesi sa-si sustina interviul pentru sefia DNA, alaturi de Alina Bica si Elena Hosu, propuse pentru functiile de procuror-sef, respectiv procuror-sef adjunct la DIICOT.

Astfel, potrivit unui comunicat CSM, remis Ziare.com, incepand cu ora 9:00, va fi sustinut interviul de catre Tiberiu-Mihail Nitu, propus de ministrul Justitiei in vederea numirii in functia de procuror general al Romaniei.

Ii vor urma Dimitrie-Bogdan Licu, propus de ministrul Justitiei in vederea numirii in functia de prim-adjunct al procurorului general si Codrut Olaru, propus in vederea numirii in functia de adjunct al procurorului general.

Totodata, in sedinta de joi a Sectiei de procurori din cadrul CSM, incepand cu ora 9:30, vor fi sustinute interviurile de catre Laura Codruta Kovesi, propusa de ministrul Justitiei in vederea numirii in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Alina-Mihaela Bica, propusa pentru functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), precum si de catre Elena-Giorgiana Hosu, propusa pentru functia de procuror-sef adjunct al aceleiasi structuri.

Avizele CSM pentru procurorii nominalizati de Ponta vor fi transmise Ministerului Justitiei in data de 10 mai. Avizul CSM este consultativ, utimul cuvant in ce priveste desemnarea conducerii parchetelor il va avea presedintele Traian Basescu.

Nitu, a doua oara cu noroc?

Tiberiu Nitu este propus pentru a doua oara, la interval de cateva luni, pentru sefia Parchetului General, dupa ce a primit aviz negativ din partea CSM in timpul mandatului la Justitie al Monei Pivniceru.

CSM, despre Tiberiu Nitu: Lipsit de performanta si de viziune, nu intruneste exigentele

Ulterior, Nitu a fost respins si de Traian Basescu. Nitu a detinut functia de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei in perioada 27 iunie 2008-27 iunie 2011, fiind mana dreapta a Laurei Codruta Kovesi.

D.R.

#CSM interviu procurori, #CSM interviu Nitu, #candidati parchete CSM , #procurori sefi