Capitularea Justitiei (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 12 Mai 2013, ora 14:43
8064 citiri
Capitularea Justitiei (Opinii)

Broscoiul cel urat s-a dat de trei ori peste cap si a devenit printul cel frumos, adica un procuror general demn de avizul pozitiv al CSM.

Eu nu inteleg cum de acelasi om, cu aceeasi experienta, cu acelasi profil, cu acelasi discurs, care in urma cu 5 luni primea avizul negativ al CSM, a primit acum lumina verde pentru ocuparea aceleiasi pozitii de la varful Ministerului Public. Nu inteleg si pace buna.

La interviu, transmis in direct pe site-ul CSM, dl. Nitu s-a prezentat lamentabil. Si-o fi imbunatatit substantial proiectul, cine stie, dupa cum spune in motivarea CSM a avut initiative pentru imbunatatirea managementului Ministerului Public.

Dar intr-un interviu acordat Ziare.com luna trecuta, presedintele CSM, Oana Schmidt Haineala, spunea ca "Interviurile pentru procurorii sefi vor respecta aceleasi exigente ca si in procedura anterioara. Sunt importante si persoanele celor nominalizati, reputatia lor profesionala, nu numai felul in care sunt perceputi de sistem si societate. In opinia mea, interviul este doar parte din evaluarea care sta la baza deciziei".

Or, acestea nu prea sunt variabile corectabile in cateva luni. Ca niste lacune regretabile ale unui student foarte bun, dar putin imprastiat.

De fapt, CSM a capitulat in fata politicului. Deal-ul minunat intre Traian Basescu si Victor Ponta a cuprins precum o maree neagra sistemul. Iar semnalul a fost executia sumara a lui Daniel Morar, nu doar scos din Parchet, intr-un mod, ce-i drept, onorabil, dar tratat cu o duritate extrema in momentul in care a incercat sa impuna niste standarde.

Sa ne amintim ca la precedenta audiere din CSM a d-lui Nitu, de-acum fara indoiala viitor procuror general, cel mai acid si mai intransigent a fost Daniel Morar. Eliminarea lui a fost semnalul clar pentru toti cei care ar mai fi tentati sa se joace de-a independenta si principiile.

Si, odata "capul rautatilor" eliminat, totul a mers ca uns spre avizul pozitiv care sa ii curete pe Traian Basescu si Victor Ponta de orice responsabilitate si emotie si sa inchida gura eventualilor ciritici europeni.

E bun dl. Nitu. Cat despre d-na Kovesi, nicio problema, a fost intotdeauna un om flexibil, a stiut cand se justifica un NUP, cand e buna o plecare subita in concediu.

Chiar sunt tare curioasa ce va face viitoarea conducere a Parchetelor cu dosarul Dragnea, despre care surse din sistem spun ca ar fi fost finalizat de cateva luni, era pe cale sa includa si o arestare preventiva, si e numai bun de trimis in judecata. Dau si eu un exemplu desigur la intamplare.

Ceva imi spune ca avizul CSM marcheaza prima mare capitulare a Justitiei in fata politicului si o prima mostra a efectelor grave ale disparitiei lui Daniel Morar din Parchet si din CSM. Vor veni si altele. Sa nu uitam ca anul acesta expira mandatul Liviei Stanciu in fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Viitorul presedinte al Inaltei Curti va fi votat de CSM, adica si de dl. Nitu si de d-nul Cazanciuc, pupilul lui Victor Ponta. Ma intreb si eu ce succes ar putea avea judecatorul care l-a trimis pe Adrian Nastase dupa gratii?

Asa ca urmatoara pe lista decapitarilor, dupa Parchete, ar putea fi chiar instanta suprema, cosmarul tuturor coruptilor din politica.

Traian Basescu ne spune din nou ca in liniste se fura cel mai bine. Dar cum se fura cu un Parchet anihilat? Cum se fura dupa ce politicul si-a reasigurat imunitatea? De-abia aceasta e linistea cea mare.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Tiberiu Nitu procuror general, #CSM aviz procurori , #procurori sefi
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Da, semnalul e clar, batalia pentru o justitie independenta e deja
Poza S C USL Felix SRL
S C USL Felix SRL
rank 5