Dosarul Dragnea pe unde o fi? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 16 Mai 2013, ora 23:19
7027 citiri
Dosarul Dragnea pe unde o fi? (Opinii)
Foto: Ariva

Asadar, avem o echipa noua de procurori. I-am vazut frumos aliniati la sedinta CSM, o poza remarcabila.

Dl. Nitu avand stantat pe fata un zambet pe care evit sa-l caracterizez precis din respect pentru functia pe care o ocupa. Emotiile or fi fost de vina. Le fel de expresiv era si ministrul Justitiei, alaturi. O asociere de vis.

Victor Ponta nu-si incapea in pene, nu dadea ordine magistratilor, Doamne fereste!, dar anunta ca vrea sa stie cine e vinovat, cine nu, cat de repede. De la procurori vrea sa afle?

Stie dl. Ponta si cum trebuie sa arate o ancheta moderna si urbana: "Nu vreau sa mai vad, ca anul trecut, scene din anii '50, cu procurori care ancheteaza oameni de la tara." La tara e imunitate pentru ca acolo gasim mortii cei mai vioi la vot sau pentru ca acolo e baza electoratului social democrat? In fine...

D-na Kovesi parea complet absenta, iar presedintele CSM, Oana Schimdt Haineala, era ca o statuie. A deznadejdii.

Justitia a intrat intr-o noua epoca luminoasa. Marcata vijelios cu ecrane galbene prin aruncarea in prim plan a dosarului Funeriu-Vreme. Parchetul lucreaza, dragi tovarasi!, iar corpul de control al premierului e intruchiparea vigilentei.

Spun ce am spus intotdeauna, nu am indulgenta pentru niciun corupt si pentru nicio forma de corupie. Ca mi se pare putin probabil ca Daniel Funeriu sa fi facut un act de coruptie este la fel de adevarat, pentru ca nu il vad in acest profil. Dar aceasta este strict o opinie.

Stiu si ca in mapele unor ministri cu mult mai mare experienta decat dl. Funeriu au fost strecurate bombe cu ceas, care daca ar fi fost amorsate prin semnatura, ar fi explodat intr-un dosar la momentul potrivit.

Pentru pretul sau santajul corect fac asta si consilieri, teoretic de incredere, asa ca un ministru trebuie sa fie cu ochii nu in patru, ci in 14 pentru ca orice atinge poate fi letal, mai ales daca nu este unul comod si cuminte. Dar sa dovedeasca Justitia cum stau lucrurile si, daca dl. Funeriu, a gresit sa plateasca.

Da, sunt foarte curioasa de deznodamantul dosarului Funeriu-Vreme. Mor de curiozitate si daca intr-un an dl. Nitu va dezlega misterele Revolutiei romane. Adica dosarele in care, de cand au fost preluate de la Parchetul Militar, nu a mai fost adaugata nici macar o foaie alba. Unele se pare ca ar fi fost scoase insa.

Dar mai am curiozitati arzatoare. Cea mai mare este dosarul Dragnea. Am mai spus-o, surse din sistem sustin ca dosarul "referendumul" este gata de ceva vreme si ca la un moment dat a existat chiar o mare probabilitate sa se lase cu arestari.

Asadar, vreau sa stiu si eu ce s-a ales din dosarul lui Liviu Dragnea, in ce stadiu este, NUP, SUP, rechizitoriu, inculpare, trimitere in judecata? Sau poate ca ordinul de incetare a anchetelor la tara prevesteste tocmai ingroparea acestui dosar alaturi de mortii care au votat? Am o teama.

Apoi as vrea sa stiu care e treaba cu plangerea penala pentru plagiat la adresa lui Victor Ponta. A fost depusa in august la Parchet de catre Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru, Parchetul a plasat-o la ORDA si plasata a ramas. Sa vedem daca dl. Nitu este curios si de ea sau dosarele Revolutiei ii vor ocupa tot timpul 24/24, 7/7.

Asta asa, ca doua exemple de prim plan, pentru ca putem vorbi si despre alte curiozitati. Ce se va alege cu ancheta DNA in cazul imnului lui Radu Mazare, unde se pare ca este vorba despre bani publici, colectati printr-o taxa aplicata oamenilor de afaceri si celor cu apartamente in Mamaia. Se pare ca nu salvamarul a facut cinste, ci contribuabilul. D-na Kovesi are ocazia sa-si dovedeasca inflexibilitatea si lipsa oricaror complexe, nu-i asa?

Abia astept sa vad noua echipa la treaba si cu Funeriu, si cu Vreme, desigur, dar si cu Dragnea, Ponta si Mazare. Le doresc mult, mult succes.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta Nitu Kovesi Dragnea, #procurori anchete referendum , #procurori sefi