DNA: 97 de procurori din 124 sustin pozitia CSM privind sefii parchetelor

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 19:33
1951 citiri
DNA: 97 de procurori din 124 sustin pozitia CSM privind sefii parchetelor
Foto: Romania Tv

Un numar de 7 procurori anticoruptie se alatura celor 90 de colegi din DNA care sustin pozitia Sectiei pentru procurori a CSM in privinta organizarii procedurii de selectie si numire a procurorilor in functiile de conducere la PICCJ, la DNA si la DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DNA, postat vineri pe site-ul institutiei, pana in acest moment un numar de 97 de procurori din totalul de 124 care lucreaza in cadrul Directiei Nationala Anticoruptie au semnat initiativa de sustinere a pozitiei CSM.

Procurorii DNA au anuntat, miercuri, ca sustin ferm pozitia Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in privinta procedurii de selectie si numire a procurorilor in functiile de conducere.

"Respectarea principiala a transparentei procedurii, precum si a unor standarde de criterii si exigente in privinta selectiei si numirii in functiile de conducere la DNA, a unor persoane cu experienta si rezultate in lupta anticoruptie, este in deplina concordanta cu cerintele Comisiei Europene.

De asemenea, avand in vedere principiile de baza ale functionarii statului de drept, separatia si echilibrul puterilor in stat, orice alta modalitate de numire a procurorilor sefi, fara respectarea criteriilor de transparenta, exigenta si experienta profesionala, aduce atingere functionarii justitiei. Evenimentele recente acrediteaza ideea selectiei procurorilor in functii de conducere pe alte criterii decat cele ale performantei profesionale", a precizat DNA.

#DNA procurori sefi, #CSM procurori sefi , #procurori sefi