Purtator de cuvant CE: Nu comentam pana nu cunoastem procedura de numire a procurorilor

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 18:13
3188 citiri
Purtator de cuvant CE: Nu comentam pana nu cunoastem procedura de numire a procurorilor
Foto: Arhiva

Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a declarat pentru Ziare.com ca nu comenteaza, deocamdata, situatia aparuta, marti, in sistemul judiciar romanesc, dupa ce premierul Ponta a declarat ca renunta la ideea de a desemna procurorii sefi, urmand sa fie lansata o noua procedura de selectie.

Intrebat de Ziare.com daca la nivelul Comisiei Europene se mai insista pe derularea unei proceduri transparente de numire a procurorului general si procurorului sef al DNA in Romania si daca au existat discutii recente cu Guvernul Ponta in legatura cu acest subiect, Mark Gray a raspuns ca evenimentele inregistrate marti au devansat raspunsurile sale.

Cat priveste noua procedura de desemnare a procurorului general si a sefului DNA anuntata de premierul Ponta, Mark Gray a precizat ca nu doreste sa comenteze situatia pana cand procedura respectiva nu va fi cunoscuta.

Ministrul interimar al Justitiei, Victor Ponta, a anuntat, marti, la finalul sedintei sectiei de procurori a CSM, ca renunta la ideea de a desemna procurorul general si procurorul sef al DNA, ca urmare a deciziei reprezentantilor procurorilor, care sustin demararea unei noi proceduri de selectie, transparente.

Ponta renunta sa desemneze procurorii sefi si anunta o noua procedura de selectie

In aceste conditii, premierul a anuntat ca va discuta cu partenerii liberali carora le-a revenit portofoliul Justitiei, urmand ca acestia sa desemneze un nou ministru, dupa demisia Monei Pivniceru, care sa incheie interimatul sau. Viitorul ministru liberal al Justitiei va fi cel care va demara o noua procedura de selectie a procurorilor sefi si isi va asuma aceasta responsabilitate.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Mark Gray procedura procurori, #Ponta numire procurori, #Comisia Europeana procuror general , #procurori sefi