Tensiuni in crestere in USL: Chiuariu anunta ca PNL va retrage propunerile lui Ponta (Video)

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 16:39
4371 citiri
Tensiuni in crestere in USL: Chiuariu anunta ca PNL va retrage propunerile lui Ponta (Video)
Foto: B1

Vicepresedintele PNL Tudor Chiuariu a declarat, miercuri, cu putin inainte de sedinta USL, ca PNL va retrage propunerile de procurori ale lui Victor Ponta daca liberalii vor desemna ministrul Justitiei.

"Cu siguranta ca daca vom desemna un ministru al Justitiei acesta va trebui sa retraga aceste propuneri", a anuntat Chiuariu.

Presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, Chiuariu sustine ca aceste propuneri pot fi retrase "pana in momentul in care s-au transformat intr-o numire prin semnarea decretului de catre presedinte si publicarea in Monitorul Oficial".

"Pana in acel moment, ministrul Justitiei are totala putere asupra propunerii si evident ca o poate retrage", a subliniat Chiuariu.

Antonescu: Ministrul liberal al Justitiei ar putea face alte numiri de procurori

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat anterior ca liberalii nu au de gand sa renunte la portofoliul Justitiei.

"Vom discuta aceste lucruri la Biroul Politic National, dar ideea - a mea cel putin, vom vedea a Biroului - este urmatoarea: da, PNL nu se derobeaza de aceasta responsabilitate", a spus presedintele PNL.

Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania

Crin Antonescu s-a aratat, miercuri, extrem, de nemultumit de propunerile lui Victor Ponta pentru sefia parchetelor, sustinand ca reprezinta un "troc politic" cu Traian Basescu.

"Nu putem accepta sau fi parte a unui acord sau troc politic in care procurorii se impart si in care presedintele impune din nou un om al sau.

Nu sustinem compromisul politic cu Traian Basescu, care n-are cum sa fie un compromis pentru Romania, pentru ca nu ne-a explicat nimeni ce castiga Romania daca se inteleg pe niste procurori. Ceea ce parea a fi presiunea europeana nu concorda, Comisia Europeana nu si-a schimbat pozitia oficiala. Nu exista compromis bun, doar criterii si vointa.

Un compromis cu Romania nu se poate fi decat atunci cand aduci la cunostinta cetatenilor romani, a Parlamentului Romaniei de ce acel compromis, care-i avantajul Romaniei. Un compromis Ponta-Basescu nu are nimic de a face cu Romania", a subliniat liderul liberal.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Tudor Chiuariu procurori, #Tudor Chiuariu propuneri Ponta, #Chiuariu retragere procurori Ponta , #procurori sefi