Tiberiu Nitu, gafe la audierea din CSM - Cine ii ia apararea

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 12:56
4223 citiri
Tiberiu Nitu, gafe la audierea din CSM - Cine ii ia apararea
Foto: Arhiva

Prestatia slaba a lui Tiberiu Nitu, intervievat miercuri de Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), nu a ramas fara ecou.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a apreciat ca Nitu, propus pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), nu s-a descurcat foarte bine in fata membrilor CSM din cazau emotiilor.

"Oricine poate avea emotii", l-a aparat Cazanciuc.

"Exista ca la orice interviu emotii". Cazanciuc a apreciat ca audierea lui Nitu s-a desfasurat "in conditii colegiale, decente", intr-o atmosfera in care s-a incercat sa se "scoata de la candidat acele abilitati necesare pentru a fi procuror general".

Tiberiu Nitu, audiat la CSM: Glumite, ezitari, balbaieli si fuga de responsabilitate

Tiberiu Nitu s-a prezentat cu acelasi proiect de management cu care a fost respins la prima runda de alegeri, dar la care a adaugat un capitol prin care a anuntat ca sustine ca procurorii sa ramana magistrati. Timp de 30 de minute si-a sustinut proiectul de managemnt, dupa care au inceput intrebarile.

"Eu consdier ca am imbunatatit proiectul si am aprofundat problemele discutate la interviul anterior. Mi le-am insusit in proiect si voi incerca sa le dezvolt impreuna cu dumneavoastra. Nu-mi propun nimic de unul singur. Toti procurorii din Romania suntem o echipa", s-a justificat Nitu.

Nitu, optimist

Dupa mai bine de doua ore de interviu, Tiberiu Nitu le-a spus jurnalistilor ca spera sa primeasca avizul favorabil al CSM.

"In general, sunt un om optimist si privesc lucrurile cu optimism. In domeniul nostru nimeni nu are pretentia ca le poate sti pe toate. Important e sa ai dorinta, cum sa ma exprim? Da, sa ai dorinta sa te perfectionezi", a declarat Tiberiu Nitu.

Nitu, a doua oara cu noroc?

Tiberiu Nitu este propus pentru a doua oara, la interval de cateva luni, pentru sefia Parchetului General, dupa ce a primit aviz negativ din partea CSM in timpul mandatului la Justitie al Monei Pivniceru.

Ulterior, Nitu a fost respins si de Traian Basescu. Nitu a detinut functia de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei in perioada 27 iunie 2008-27 iunie 2011, fiind mana dreapta a Laurei Codruta Kovesi.

Procurorii Tiberiu Nitu, Bogdan Licu si Codrut Olaru sunt intervievati, miercuri, de Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Joi le va veni randul Laurei Codruta Kovesi sa-si sustina interviul pentru sefia DNA, alaturi de Alina Bica si Elena Hosu, propuse pentru functiile de procuror-sef, respectiv procuror-sef adjunct la DIICOT.

Avizele CSM pentru procurorii nominalizati de Ponta vor fi transmise Ministerului Justitiei in data de 10 mai. Avizul CSM este consultativ, utimul cuvant in ce priveste desemnarea conducerii parchetelor il va avea presedintele Traian Basescu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tiberiu Nitu CSM, #Tiberiu Nitu gafe procurorio , #procurori sefi