Zi decisiva pentru viitorii procurori sefi - Ponta se intalneste cu Basescu si CSM

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 08:23
2919 citiri
Zi decisiva pentru viitorii procurori sefi - Ponta se intalneste cu Basescu si CSM

Premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, va participa, marti, la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, pentru o discutie privind nominalizarile pentru conducerea Parchetului General si a DNA, urmand ca dupa aceea sa aiba si o discutie cu presedintele Traian Basescu pe aceeasi tema.

Intalnirea are loc dupa ce Ponta a solicitat acest lucru sectiei de procurori a CSM.

Subiectul numirii noilor procurori pentru sefia Parchetului General si a Directiei Nationale Anticorutie a creat o stare tensionata in cadrul USL, dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat foarte clar ca el nu este de acord ca Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, sa fie numita in functa de procuror sef la DNA.

Antonescu dezvaluie de ce Ponta ar putea s-o puna pe Kovesi sefa la DNA (Video)

Duminica seara, Antonescu a declarat la Antena 3 ca nu este de acord cu aceasta varianta, dar ca ar intelege daca premierul ar opta pentru Kovesi, din cauza presiunii internationale.

"Argumentul cel mai puternic este acela al presiunii internationale, care a gasit o scuza in numirea procurorilor", a spus co-liderul USL, mentionand ca o alta scuza ar fi faptul ca se doreste sa se mearga pe linia unei negocieri cu presedintele Traian Basescu.

Antonescu: Nu am discutat despre procurori, ci despre Constitutie. Va spun adevarul!

Luni dupa-amiaza, Ponta si Antonescu s-au intalnit in biroul celui din urma pentru a discuta, insa la sfarsitul intrevederii seful Senatului a sustinut ca subiectul dialogului a fost modificarea Constitutiei, nu numirea lui Kovesi.

"Discutam despre lucrarile Forumului Constitutional. Nu sunt in discutie teme politice de felul relatiilor din USL, nu se discuta despre procurori, nu se discuta si nu se rupe nimic. Aceasta intalnire era programata impreuna cu premierul si cu domnul Parvulescu", a spus Antonescu, luni.

Tot luni, spre seara, prim-ministrul Victor Ponta a afirmat ca nu exclude un "schimb" de ministere intre PNL si PSD, astfel ca Ministerul Justitiei sa revina social-democratilor, iar liberalii sa primeasca la schimb un alt portofoliu.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Ponta intalnire Basescu CSM, #Ponta intalnire Basescu procurori, #Ponta numire procurori, #Ponta Kovesi procuror , #procurori sefi