Protocolul de constituire a Aliantei Calea Dreapta, semnat de Ciorbea si Maries

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 18:08
3117 citiri
Protocolul de constituire a Aliantei Calea Dreapta, semnat de Ciorbea si Maries
Foto: Romania Libera

Liderul taranist Victor Ciorbea (foto) si presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, au semnat, duminica, la sediul asociatiei, protocolul de constituire a Aliantei politico-civice "Calea Dreapta".

Protocolul prevede ca "partile semnatare incheie si se obliga sa respecte prezentul protocol prin care se constituie Alianta Politico-Civica Calea Dreapta pentru Justitie si Dezvoltare, cu urmatoarele obiective principale: Alianta se obliga sa respecte principiile, valorile si programul PNTCD".

Partile vor actiona pentru consolidarea PNTCD ca forta politica morala a societatii romanesti si promovarea acestuia ca alternativa viabila in "situatia politica grava din Romania", releva protocolul referitor la obiective.

Potrivit acestuia, un obiectiv este si reintegrarea Basarabiei si Nordului Bucovinei in spatiul cultural, spiritual si etnic romanesc si european, intr-o Europa Unita in diversitate, pe baza valorilor si traditiilor europene consacrate, precum si consolidarea legaturilor cu romanii de pretutindeni.

Alte obiective mentionate in protocol sunt aflarea adevarului despre evenimentele din perioada decembrie 1989 - iunie 1990 si in special despre crimele savarsite in acel timp, stabilirea vinovatilor si sanctionarea acestora pentru faptele penale de represiune asupra manifestantilor, sustinerea solutionarii juste a procesului comunismului instaurat in Romania, prin ocupatia sovietica, precum si adoptarea legii lustratiei in forma sustinuta de Societatea Timisoara, Asociatia "21 Decembrie 1989", Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si PNTCD.

Apararea traditiei, a spiritualitatii romanesti, a patrimoniului national, cultural si a bogatiilor naturale ale solului si subsolului, restituirea integrala a proprietatilor preluate de regimul comunist, redactarea si sustinerea unui program politic anti-criza efectiv si adaptat realitatii politico-economice si sociale din Romania constituie alte obiective.

In protocol mai sunt mentionate drept obiective promovarea organizatiilor neguvernamentale, in principal ale fostilor detinuti politici, studenti si tineret, ca actori importanti ai realizarii drepturilor si libertatilor cetatenesti in Romania, constituirea, in spiritul Pietei Universitatii, a unei coalitii anticomuniste, care sa cuprinda formatiuni politice si organizatii civice cu programe apropiate, in conditiile respectarii principiilor enuntate in protocol.

"Avand in vedere faptul ca Asociatia 21 Decembrie 1989 s-a implicat in ultimul an in demersurile de unificare ale Partidului National Taranesc Crestin-Democrat, a carui activitate o considera necesara la nivelul celei de referinta din perioada conducerii de catre Seniorul Corneliu Coposu, pentru aducerea la indeplinire a prezentului Protocol de Constituire a Aliantei Politico-Civice Calea Dreapta pentru Justitie si Dezvoltare, partile convin: un reprezentant al Asociatiei va detine una din functiile de prim-vicepresedinte al PNTCD", releva protocolul.

Asociatia va desemna o persoana pentru una dintre functiile de vicepresedinte al PNTCD. Asociatia va desemna un reprezentant pentru functia de prim-vicepresedinte in conducerea organizatiei de tineret a PNTCD.

Un reprezentant al Asociatiei va fi ales in una din primele doua functii in conducerea organizatiei de studenti - la nivel central, un reprezentant al Asociatiei va fi ales intr-una din primele trei functii de conducere la nivel judetean, respectiv la nivel local.

"In ceea ce priveste colaborarea parlamentara si la nivelul administratiei publice centrale, in cadrul institutiilor aflate sub coordonarea Parlamentului, Guvernului, ministerelor, precum si al administratiei publice locale se va incheia o intelegere separata, de acelasi nivel cu prezentul protocol", releva sursa citata.

Conform acesteia, "lupta dura pentru adevar, respectul pentru valorile nationale si valorile crestin-democrate au convins PNTCD sa acorde Asociatiei onoranta pozitie de aliat (...) ambele parti, PNTCD si Asociatia 21 Decembrie 1989 isi insusesc in intregime valorile si principiile enumerate mai sus cu obligatia de a recladi polul crestin-democrat capabil sa ofere electoratului roman o alternativa viabila de centru-dreapta".

Protocolul este deschis semnarii si de catre alte formatiuni politice sau civice.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#protocol constituire Calea Dreapta, #Victor Ciorbea Teodor Maries, #Victor Ciorbea 21 Decembrie , #protocol