Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adjunctul sefului de la Evidenta Populatiei, audiat la Parchet

Marti, 07 August 2012, ora 12:52
2382 citiri
Adjunctul sefului de la Evidenta Populatiei, audiat la Parchet
Foto: Arhiva

Adjunctul sefului de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administratiei si Internelor si un jurist al directiei s-au prezentat marti la sediul Parchetului General, pentru a fi audiati in dosarul listelor electorale folosite la referendum.

Cei doi au declarat la intrarea in sediul Parchetului ca au fost chemati de procurori in calitate de martori.

In zilele urmatoare, este asteptat sa se prezinte la Parchetul General si secretarul de stat in MAI, Ioan Cabulea.

Acesta a fost chemat marti la audieri, insa a cerut o amanare, pe motiv ca se afla in vacanta in strainatate.

Luni, procurorii l-au pus sub invinuire pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul sef Constantin Manoloiu, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Manoloiu nu a respectat dispozitiile art. 5 din HG nr. 682/7 iulie 2012 pentru stabilirea masurilor tehnico-organizatorice privind referendumul national din data de 29 iulie, pentru demiterea presedintelui Romaniei.

"Adresa din 2 august 2012 emisa catre Manoloiu Constantin, transmisa ulterior Curtii Constitutionale a Romaniei, continea comunicarea Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si preciza ca Ministerul Administratiei si Internelor 'nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente, deoarece aceasta atributie revine exclusiv Autoritatii Electorale Permanente'", se arata in comunicatul Parchetului.

Parchetul mai arata ca, la data de 2 august 2012, urmare a datelor contradictorii care au fost transmise in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate (Institutul National de Statistica, Ministerul Administratiei si Internelor si Autoritatea Electorala Permanenta), Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si pentru confirmarea rezultatelor referendumului pentru data de 12 septembrie.

Ulterior, Curtea Constitutionala, pentru a nu mentine aceasta stare de instabilitate o perioada de timp atat de mare, a revenit cu un comunicat prin care anunta ca decizia cu privire la referendum va fi luata pe data de 31 august.

"Invinuitul Manoloiu Constantin a eludat dispozitiile legale incidente in materia atributiilor sale, cunoscand ca incalca legislatia in materie si ignorand acest aspect", mai sustin procurorii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#evidenta populatiei audiat Parchet, #adjunct Evidenta Populatie referendum, #numar alegatori refrendum cvorum , #referendum