Andrei Marga: Pasapoartele provizorii, emise intr-o zi, romanii din strainatate sa poata vota

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Iulie 2012, ora 20:43
4947 citiri
Andrei Marga: Pasapoartele provizorii, emise intr-o zi, romanii din strainatate sa poata vota
Foto: Antena 3

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a dat dispozitii pentru urgentarea procedurii de emitere a pasapoartelor provizorii la consulatele Romaniei din strainatate, in as fel incat romanii carora le-au expirat pasapoartele sa poata vota la referendumul de duminica, 29 iulie.

"Este vorba despre oameni cu pasapoartele epuizate, cu valabilitate epuizata, iar acestor oameni am dat dispozitie sa li se dea intr-o zi pasapoarte provizorii. Omul se duce...la sectia consulara primeste un pasaport provizoriu", a spus Marga, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Ministrul de Extrene a admis ca romanii cu pasapoarte expirate erau amanati de angajatii de la consulate saptamana viitoare. "Unii functionari intr-adevar ii amanau saptamana viitoare si am redus perioada la o zi...Noi speram sa ii aducem pe toti la vot. Le multumesc celor care fac sesizari, important este ca la ora referendumului totul sa fie in regula", a spus acesta.

Pe site-ul Ministerului de Externe se arata ca "Pentru obtinerea unui nou pasaport este necesara o programare prealabila (...) iar termenul de eliberare este de aproximativ 30-45 zile lucratoare de la data depunerii cererii".

Marga a mai declarat ca a si rechemat de la post cateva persoane, care "au spus ca nu vor pune umarul la referendum". "Am si rechemat de la post, e adevarat ca inainte ... dintre acestia unii chiar ne-au spus ca nu vor pune umarul la referendum. I-am rechemat. S-au dat la o parte...trebuie fiecare sa isi execute rolul", a explicat acesta.

"Traian Basescu este complet depasit de situatie"

Ulterior, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ministrul de Externe a mai spus ca "Traian Basescu este complet depasit de situatie, trebuie spus un 'Da' hotarat la referendum. Har Domnului, Romania are acum si o alternativa la Basescu".

Andrei Marga a adaugat ca, in urma discutiilor cu mai multi ministri europeni, a ajuns la concluzia ca acestia au primit informatii gresite dinspre Romania.

"S-a incercat si in alte capitale sa se foloseasca aceasta argumentatie, ca s-a uzurpat puterea, am discutat cu mai multi ministri, si ei aveau aceeasi informatie ca s-a incalcat constitutia. Noi trebuie sa o corectam...", a afirmat Marga.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Andrei Marga pasapoarte provizorii strainatate, #Marga pasapoarte romani strainatate , #referendum