Bucurestenii vor referendum pe Legea Capitalei - Sondaj

Marti, 07 Iunie 2011, ora 11:01
1986 citiri
Bucurestenii vor referendum pe Legea Capitalei - Sondaj

Bucurestenii trebuie sa fie consultati prin referendum in privinta modificarilor ce vizeaza modul de administrare al Capitalei apreciaza majoritatea cititorilor Ziare.com care au dorit sa isi spuna punctul de vedere in aceasta privinta in cadrul unui sondaj.

Acesta a fost realizat in perioada 24.05.2011 - 31.05.2011 si la el au participat 2.432 de cititori Ziare.com.

Sunteti de acord cu organizarea referendumului in Capitala? - Sondaj Ziare.com

1.141 de cititori (46.92%) au apreciat ca referendumul trebuie sa fie organizat, 894 de cititori (36.76%) au raspuns ca trebuie abandonata aceasta idee, in timp ce 397 dintre respondenti (16,32%) au precizat ca nu sunt interesati de aceasta problema.

Dupa saptamani intregi de dezbateri aprinse, consilierii Capitalei au redus in urma cu doua saptamani de la sapte la doua numarul de intrebari care le vor fi adresate bucurestenilor la referendumul asupra Legii Capitalei.

Decizia este definitiva, urmeaza campania de informare a bucurestenilor. Intrebarile la care vor avea de raspuns bucurestenii sunt: "Va doriti o Capitala cu sapte administratii controlate de 217 consilieri alesi pe liste de partid?" si "Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal, asemenea primarilor de sector?".

Totodata, s-a stabilit ca referendumul se va desfasura la 26 iunie si va costa aproximativ 1.200.000 euro. Puternic sustinut de USL, contestat de presedintele Traian Basescu, referendumul a devenit un aprig subiect de disputa politica.

"Personal, am si un sentiment de tristete si de neintelegere cand vad zbaterea de la Bucuresti - referendumuri. Nu-i nevoie de niciun referendum, aici Parlamentul hotaraste daca sunt sectoare, daca sunt sapte bugete, daca sunt sapte primari intr-un oras. Mi se pare ca s-a exagerat. Sigur ca cetatenii vor spune: 'Nu. Vreau sa am primar de sector'. Foarte bine; cetateanul nu stie ce e in spatele unei astfel de dorinte a lui. Sunt sapte consilii, Bucurestiul are sapte bugete, Bucurestiul are foarte multe partide in consilii. (...)Pai, ca sa scoti o hotarare de consiliu cate compromisuri, cate terenuri trebuie sa dai, ca primar, cate contracte la o firma sau la alta? Bucurestenii nu realizeaza ce inseamna sapte consilii intr-un oras, cate compromisuri face un primar pentru a administra bugetul.", a declarat pe 19 mai Traian Basescu la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

Referendumul din Bucuresti va avea doua intrebari - vezi care sunt acestea

In replica, liderii USL din Capitala au sustinut ca referendumul trebuie organizat, pentru ca altfel PDL va trece Legea Capitalei prin Parlament in forma dorita si va pune mana pe toate fondurile alocate de guvern.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...