Calin Murg: Intrebarile de la referendumul pentru Capitala ar putea fi modificate

Duminica, 01 Mai 2011, ora 19:47
1338 citiri
Calin Murg: Intrebarile de la referendumul pentru Capitala ar putea fi modificate
Foto:ziarulring.ro

Calin Murg, consilier din partea PD-L in CGMB, a declarat duminica faptul ca unele intrebari de la referendumul la care sunt asteptati bucurestenii in iunie ar putea fi schimbate, deoarece o parte din cele stabilite deja sunt "evazive".

Murg a fost contactat telefonic pentru a comenta de ce PD-L promoveaza in campania sa de comunicare alte intrebari decat cele pentru referendumul din Bucuresti.

In acest sens, el a declarat ca prin intrebarile PD-L din campania out-door in legatura cu referendumul ce va fi organizat in Bucuresti "s-a vrut deschiderea unei dezbateri pe anumite teme" si ca "nu s-a dorit sa se creeze confuzii printre bucuresteni".

Consilierul a recunoscut ca intrebarea privitoare la eutanasierea cainilor "nu are de-a face cu referendumul pentru Legea Capitalei si ca aceasa problema trebuie reglementata de o lege care se afla acum in dezbatere la Parlament". "Repet am pus aceasta intrebare pentru a lansa in dezbatere o tema...", a raspuns Murg intrebat, in repetate randuri, de ce exista o discrepante intre intrebarile campaniei PD-L si cele stabilite de CGMB.

Legat de celelalte intrebari ale campaniei PD-L (inclusiv cea despre posibilitatea alegerii consilierilor in mod uninominal), el a spus ca acestea ar putea fi introduse printre intrebarile referendumului pentru ca CGMB ar putea sa le modifice pe cele care au fost deja stabilite "pentru ca sunt evazive". In acest sens, Calin Murg a declarat ca va propune ca "numarul de consilieri generali sa fie redus la 80, iar acestia sa fie alesi uninominal" (legea promovata de PDL promova desfiintarea consiliilor de sectoare, lucru care ar fi antrenat majorarea numarului de consilieri generali fata de numarul din acest moment, n.r.). Democrat-liberalul a mai afirmat ca o alta intrebare trebuie "sa se refere clar daca se vor desfiinta sectoarele sau nu", iar alta "sa faca referire la o cat mai buna alocare a banilor in administratiile din Bucuresti".

Campania outdoor a PD-L pentru referedum promoveaza alte intrebari decat cele oficiale

Campania outdoor a PD-L, dar si de pe Internet, pentru referedumul din Bucuresti promoveaza alte intrebari decat cele oficiale, care se vor regasi pe buletinele de vot, un exemplu fiind intrebarea despre eutanasierea cainilor fara stapan.

Una din intrebarile care sunt continute de bannere afisate in tot orasul, dar care nu se numara printre cele stabilite de CGMB este: "Vrei sa iti alegi consilierul general uninominal, si nu pe o lista de partid?", cu variantele de raspuns: "da" si "nu". O alta intrebare promovata de PD-L, dar care nu va fi pusa si in cadrul consultarii cetatenesti, este: "Esti de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi?", cu variantele de raspuns: "da" si "nu".

O a treia intrebare din cadrul campaniei de comunicare a democrat-liberalilor seamana cu una din intrebarile oficiale de la referendum, dar nu o si reproduce. Este vorba de: "Numarul de functionari publici din Primarii trebuie:", cu variantele de raspuns: "marit", "redus", "mentinut". Intrebarea de la referendum este: "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administratia Bucurestiului?".

Totusi, una dintre intrebarile de pe bannere coincide cu una din intrebarile oficiale. Aceasta este: "Doresti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?".

Referendumul pentru Legea Capitalei, la care bucurestenii vor fi chemati sa raspunda la sapte intrebari, va avea loc la 19 iunie. Intrebarile vizeaza, in principal, organizarea administrativa a Capitalei. Cele sapte intrebari sunt: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#modificare intrebari referendum Bucuresti, #schimbare intrebari referendum Bucuresti , #referendum