Ancheta pentru vot multiplu la referendum: Procurorii DNA pun oamenii sa jure pe Biblie?

Miercuri, 15 August 2012, ora 10:24
4883 citiri
Ancheta pentru vot multiplu la referendum: Procurorii DNA pun oamenii sa jure pe Biblie?

Procurorii DNA i-ar fi pus sa jure cu mana pe Biblie pe localnicii din zonele unde au deschis anchete pentru vot multiplu, sustine primarul comunei Barasti din Olt, audiat si el in calitate de martor in dosarul fraudelor electorale la referendum.

"Aveau si Biblia la dumnealor. (...) M-a anchetat si pe mine. Mi-a luat declaratie si imi plimbau Biblia din stanga in dreapta, din dreapta-n stanga", a declarat Virgil Gealapu, la Realitatea TV.

"Toti trei aveau Biblie, iar ceilalti care au anchetat si au luat declaratii la membrii sectiilor de votare, reprezentantii partidelor, cu documente in regula, au fost adusi de catre masina primariei, si sigur ca unele din doamne, ca au fost si femei, se fereau, pentru ca era postul Sfintei Maria si maine trebuie sa ia pasti oamenii", a adaugat edilul pesedist.

"Am fost la o sedinta la prefectura si m-am intalnit cu doamna secretara de la Tatulesti si spunea ca ai lor de la Tatulesti nici nu au pus mana pe Biblie pentru ca ia pasti si nu jura, dar ai mei au pus mana pe Biblie ca nu aveau de ce sa...", a mai declarat Virgil Gealapu pentru sursa citata.

Votul multiplu la referendum: Cati Boboci sunt in Falticeni?

Directia Nationala Anticoruptie a informat, marti, ca se fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

Procurorii DNA au facut cercetari in peste 20 de localitati din judetul Olt, unde prezenta la referendum a depasit suta la suta, magistratii audiind presedintii mai multor sectii de votare, dar si pe membrii acestora.

Dosarul referendumului: Descinderi ale procurorilor DNA - cei care au votat, interogati

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a declarat ca procurorii DNA au inceput, lunea trecuta, ancheta in judetul Olt, iar pana in prezent au verificat mai multe sectii de votare din aproximativ 20 de localitati.

"Procurorii DNA sunt in judetul Olt de mai bine de o saptamana si au verificat foarte multe sectii de votare, unde a fost inregistrata o prezenta mare la vot. Spre exemplu, astazi (marti - n.red.), sunt in Piatra-Olt, Vitomiresti si Samburesti. Eu nu am fost chemat, insa am informatiile de la primari si membrii PSD care au fost prezenti in sectiile de votare in ziua referendumului", a precizat Paul Stanescu.

In acesta saptamana, procurorii DNA au inceput ancheta in localitatea Barasti, unde au audiat mai multe persoane.

Primarul din Barasti a spus anterior ca, la una dintre sectiile de votare din localitate, prezenta a fost de 200%.

"Au venit in localitatea noastra trei procurori de la DNA. Am fost audiat si eu in calitate de martor. Nu au vrut sa-mi spuna mai multe, doar mi-au pus intrebari despre cum s-a desfasurat referendumul. Stiu ca au fost audiati presedintii din doua sectii de votare si ceilalti membri si observatori.

In comuna noastra au fost trei sectii de votare, insa doar la doua se face ancheta, acolo unde prezenta depaseste suta la suta. De altfel, la una dintre sectii prezenta a fost de doua sute la suta", a precizat Vergil Gealapu, citat de Mediafax.

Ancheta procurorilor DNA va continua si in zilele urmatoare in alte localitati.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#ancheta DNA referendum, #ancheta DNA jurat Biblie, #ancheta DNA Olt, #DNA vot multiplu referendum , #referendum